V carsharingu letí alternativní pohony

Toyota | foto: Toyota

Tuzemské zastoupení značky Toyota předalo dalších 190 nových vozů společnosti Anytime, která nabízí sdílení automobilů. Jde o 120 aut Toyota Corolla Combi a 70 Toyota C-HR s hybridním pohonem, automatickou převodovkou a parkovací kamerou.

Celkem již Toyota carsharingové firmě v Česku dodala 500 hybridních vozů. V předchozích dodávkách šlo o modely Toyota Yaris a Toyota Corolla Hatchback. Toyotě se na českém trhu daří rozšiřovat množství vozů ve firemních flotilách. Prodej firmám tvoří již 70 procent z celkových letošních prodejů značky.


„V případě Anytime jde o rozšíření flotily o větší vozy, které mají širší uplatnění. Navíc opět využívají nejmodernější hybridní technologie, takže jsou maximálně šetrné k životnímu prostředí,“ říká PR manažerka Toyota a Lexus ČR Jitka Jechová.

Toyota | foto: Toyota


Hybridní vozy Toyota dokáží jezdit až 70 procent času v městském provozu čistě na elektrický pohon. Toyota už nabízí kromě full hybridů i plug-in hybridy, vodíkový model Mirai, a chystá i bateriové elektromobily. Chce tak poskytnout jednu z nejširších nabídek pohonných systémů na trhu, ze kterých by si měl být schopen vybrat každý.


Toyota v prvním pololetí zvýšila prodej nových osobních a lehkých užitkových vozů o 27 procent na 5 823 vozů. To je dosud nejlepší výsledek za šest měsíců. Značka se zároveň posunula na 4. místo na trhu.

Toyota | foto: Toyota


Anytime carsharing od svého vstupu na trh před dvěma lety již realizoval více než 670 tisíc pronájmů, během kterých lidé najeli celkem 7,1 milionu km, 52 % z toho na elektřinu díky hybridnímu pohonu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy