Téměř každá pizzerie má Citigo. I ve Škoda Auto jsme se ptali po důvodech

škoda citigo | foto: Škoda Auto

I když se již několik dní šíří zvěsti o ukončení její výroby, Škoda Citigo je městský vůz, který má co nabídnout. Přemýšleli jste někdy nad tím, proč je tak oblíbený u pizzérií a obdobných podniků nabízejících dovoz?

Parkování

První výhodou, která při pohledu na Škodu CITIGO napadne zřejmě většinu lidí, je určitý příslib snadného parkování, které bývá poslední dobou čím dál tím větším problémem. A to nemusíme vůbec mluvit o našem hlavním městě. Navíc řidiči zabývající se rozvozem jídla to nemají s hledáním cílové destinace nijak jednoduché a čas strávený sháněním vhodného parkování v tuto chvíli neznamená jen peníze, ale i studené jídlo a nespokojené zákazníky. Pravdou je že automobily s rozměry typu CITIGO se (spolu s šikovným řidičem) vejdou i do takových míst, která bychom jinak považovali za neprůjezdná.

Zavazadlový prostor

Zavazadlový prostor u tak malého automobilu samozřejmě nemůže být nijak ohromující, a pokud budeme mluvit v číslech, jeho objem tvoří 251 litrů. Jelikož ale řidiči jezdí zpravidla sami, není problém sklopit dělené opěradlo zadních sedadel a tím zvětšit objem na podstatně příjemnějších 700 litrů, což je 14x více, než kolik by pojmul klasický motocyklový kufr. Ptáte se, proč nyní mluvíme o motorkách? Nenarážíme ani tak na to, že jsou skútry a motocykly v některých státech běžným prostředkem pro dopravu pizzy, spíše chceme poukázat na fakt, že pokud si vyberete CITIGO ve správné motorizaci, máte spotřebu motocyklu v kapse.

Ekonomický provoz

Jak nám řekl Pavel Jína, produktový tiskový mluvčí Škody Auto: „„Model ŠKODA CITIGO je typickým městským autem s příznivou spotřebou. Speciálně CITIGO G-TEC s pohonem CNG, které dokáže jezdit za méně než korunu na kilometr, je pro podnikatele, kteří potřebují v městském provozu vozit zboží svým zákazníkům, velice zajímavá a praktická nabídka. Celkově se CITIGO vyznačuje tak, jako všechny vozy ŠKODA, praktičností a vysokou užitnou hodnotou.“ Provozní náklady jsou tedy nespornou výhodou tohoto modelu.

Navíc, pokud kdokoliv (pizzerie) odebere 3 vozy během dvanácti měsíců, stává se fleetovým zákazníkem, který má nárok na zvýhodněné podmínky, velkoodběratelské slevy, apod.

Budoucnost

Jelikož je z předchozích odstavců zřejmé, že CITIGO je autem s nezastupitelnou rolí, rozhodli jsme se kontaktovat tiskové oddělení Škody Auto s dotazem týkající se zvěstí o ukončení výroby. Pavel Jína nám na to odpověděl: „Model ŠKODA CITIGO je nedílnou součástí nabídky ŠKODA. Je to velmi oblíbené městské auto. V následujících týdnech začneme globálně nabízet modernizovanou verzi.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy