Ogier opakuje: Pokud přijde Ford, tak zůstám u M-Sportu. Tým podle něj bude rychlý.

-haj, 23. srpna 2017, 16:41 Google+

Od Rally Portugal, která se jela v půli května a kterou Sébastien Ogier vyhrál, si zatím Francouz další vítězství nepřipsal. Už se tak těšil, až se šampionát vrátí na asfalt, kde býval tradičně nejsilnější. To se stalo na desátém podniku letošní sezony, Rally Deutschland, který se jel minulý týden.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sébastien Ogier by u M-Sportu rád zůstal, ale...

Sébastien Ogier by u M-Sportu rád zůstal, ale... | foto: Red Bull

Sdílejte článek

V honu za vítězstvím jej v pátek přibrzdila špatná volba gum, ačkoliv je fér si přiznat, že podmínky byly extrémní. V sobotu pak Seb Ogier viděl, jak jeho největší rival v boji o titul, Thierry Neuville, brzy odstoupil. Francouz tak logicky rychle změnil svoji strategii pro zbytek víkendu.

"V ten moment to trochu změnilo naši strategii. Chtěli jsme lepší výsledek, ale v pátek jsme měli obtížný start do soutěže. To odstartovala špatná volba gum odpoledne. Ale když jste součástí souboje o titul, jako jsme my s Thierrym, tak je obtížné vzít gumy do deště, které jsme předtím ještě nikdy nepoužili. Je jednodušší, když jste v klasifikaci o něco níže, můžete pak zkusit nějaké věci, ale my jsme nebyli dostatečně odvážní, abychom to zkusili. V konečném zúčtování nás to stálo čas. Měl jsem také nějaké problémy s vozem," říká Sébastien Ogier.

"Když Thierry zastavil, tak už jsme neriskovali. Ott nám nedal žádnou šanci se vrátit. Byl pravidelně rychlý během celého víkendu. Za Andreasem jsme nebyli daleko, ale on byl také rychlý. Ale rozhodli jsme se nejít do žádného rizika kvůli třem dodatečným bodům. Nakonec to byl dobrý víkend. Znovu jsme získali čelo šampionátu se 17 bodovým náskokem. To je pro nás pozitivním bodem tohoto víkendu," pokračuje Ogier.

img-responsive

Seb Ogier se u M-Sportu zabydlel a ideálně by neměnil | foto: Red Bull

K 15 bodům za třetí místo získal pilot ještě další dva z nedělní Power Stage. "Věděl jsem, že zde Thierry nezíská body, a tak jsem nijak nebláznil, zatímco ostatní piloti tvrdě atakovali. Na to, abyste získali maximum bodů, musíte hodně riskovat. Chtěl jsem ale získat nějaké body. Naše dva body se budou počítat na konci sezony a možná, že budou rozhodující."

Teď nás ve WRC čeká dlouhá pauza (6 týdnů) před dalším podnikem v Katalánsku. Francouz je tak často dotazován ohledně budoucnosti. "Jsem si jistý, že ve Španělsku budeme vědět víc. Bylo by pěkné, kdyby M-Sport dostal podporu výrobce. To, co tým teď předvádí, je neuvěřitelné. Tým má v šampionátu slušný náskok jako privátní tým oproti továrním týmům. Bylo by pěkné vidět odměnu jejich snahy. Pokud bude mít tým podporu výrobce, tak zůstanu, to jsem říkal vždy. Nikdy není lehké měnit tým každý rok. Letos mi to trvalo, než jsem se adaptoval na nový tým a auto. Vždycky to trvá. Pokud bych mohl pokračovat a stavět na tom, co jsme udělali letos, tak jsem si jistý, že budeme mít výkonnost. Ale také si myslím, že potřebujeme o trochu víc podpory, abychom byli tam, kde chci být."

Vytisknout

Diskuze: Ogier opakuje: Pokud přijde Ford, tak zůstám u M-Sportu. Tým podle něj bude rychlý.

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Vizovický test před Barum Rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud