Reportáž: Audi Q2 se dnes ukázalo v české premiéře na Rašínově nábřeží. Byli jsme u toho

ar5, 3. listopadu 2016, 13:50 Google+

Když se letos na jarním ženevském autosalonu ukázala nová Audi Q2, už tehdy jsme se nemohli dočkat dne, kdy si jí budeme moci důkladně prohlédnout u nás v Čechách. A právě dnes nastal ten den, kdy české zastoupení značky Audi uskutečnilo českou prezentaci nové Q2ky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Česká prezentace Audi Q2

Česká prezentace Audi Q2 | foto: Roman Havlín

Sdílejte článek

Ta se uskutečnila v luxusním stylu na houseboatu s názvem Port X, kotvícího u Rašínova nábřeží v Praze. Jeho majitel jej k s velkou laskavostí propůjčil k propagaci této žhavé německé novinky, takže se tisková konference nesla v opravdu luxusním stylu. A ačkoliv součástí tiskovky nebyly předváděcí jízdy, při příjezdu k místu bylo možno využít hnet tří vozidel Q2, které sloužili jako Audi Taxi nebo chcete-li shuttle cars.

Zcela nový crossover Q2 je navíc takovým velkým protikladem ke všem zbylým modelům u značky Audi. Podle dnešního vyjádření vedení značky se totiž Q2 dočkala zcela odlišného designového jazyku. Ten obnáší přední masku v podobě osmiúhelníku anebo velké otvory pro přívod vzduchu.

K tomu se vývojáři rozhodli přidat výrazné boční prolisy a hlavně barevně odlišený zadní sloupek C. Ten budí optickou iluzi a vozu dává větší robustnost. Ve výsledku si pak klient může zvolit svou Q2 v pětimilionech barevných kombinací, do čehož se samozřejmě počítá i barevně odlišený interiér a jeho další doplňky. A jak na nás novinka působila naživo?

Podle nás nové audině nechybí patřičná dávka robustnosti, elegance a se sportovním příplatkovým paketem S line i velká porce sportovnosti a drsnosti. V porovnání s větším bratrem Q3 je nová Q2 díky délce 4190 mm o 20 cm kratší, ačkoliv se to ve skutečnosti může zdát přesně naopak.

img-responsive

Česká prezentace Audi Q2 | foto: Roman Havlín

Co se týče interiéru, tak po usednutí do něj to vypadá, jako by jste seděli v nové átrojce. Vše je zde přesně slícováno, nechybí kvalitní materiály příjemné na dotek a inženýří Audi se snažili, aby zde bylo vše přizpůsobeno především pro mladší část populace, popřípadě pro ženské pohlaví. Novinkou u Q2 jsou barevné lišty s podsvícením, u nichž lze skrze palubní menu měnit intenzitu a odstín barvy.

Překvapením bylo, kolik prostoru vlastně nová Q2 nabízí. Během rychlého usednutí do kabiny se nám totiž na obou řadách sedadel sedělo dostačně komfortně. Vhod přijde i velký zavazadlový prostor se základním objemem 405 litrů. Po sklopení sedadel vzroste kapacita na 1050 litrů, což je v segmentu průměrná hodnota. Trochu méně potěší úbytek 50 litrů při objednání pohonu všech kol, respektive nákladová hrana ve výšce 740 milimetrů.

Po stránce výbavy nám dnes zástupci značky prozradili, že novinka disponuje mnohými vyspělými systémy. Těmi je například asistent pro jízdu v dopravní koloně. Ten ke své funkci využívá radarové a ultrazvukové senzory společně s přední kamerou. Ve spolupráci se systémem Audi active lane assist pak vůz dokáže v případě nečinnosti řidiče sám zastavit a následně aktivuje parkovací brzdu.

A jak je to s cenami? Základní částka činí za tuto novinku 584 900 Kč. Podrobnější ceny najdete v přiložené galerii, kde je ukázán i výčet motorizací, jejich cena a možné dostupné volby převodovek. Na závět musíme nové Audi Q2 sklonit poklonu, jak moc dobré auto to vlastně je. Podrobnější dojmy a také pokus o najití nějaké té chyby se ale uskuteční až v průběhu klasického týdenního testu. I nadále tedy sledujte náš web, ať vám naše dojmy z týdenního testu malé Audiny neutečou.

Ceny najdete zde

Vytisknout

Diskuze: Reportáž: Audi Q2 se dnes ukázalo v české premiéře na Rašínově nábřeží. Byli jsme u toho

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Zničený Mclaren Mp4-12C Spider

Majitel tohoto McLarenu MP4-12C Spider udělal ze svého vozu totálku

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud