Prohlášení po závodě: Konečně jsem udělal správné rozhodnutí, říká Hamilton

F1NEWS.CZ, 5. července 2015, 16:00 Google+

Jak se k mokrému závodu na Silverstone vyjádřili samotní piloti a zástupci týmů?

Počet komentářů:  4 komentáře (Poslední 06.07. 08:38) Napište svůj názor
Nico Rosberg

Nico Rosberg | foto: Pirelli

Sdílejte článek

MERCEDES

Lewis Hamilton, 1. místo
Nejdříve bych chtěl všem poděkovat za to, že se přišli podívat na mou domácí velkou cenu, podpora byla fantastická! To bylo to, co mi opravdu pomohlo. Jsem vděčný za podporu, nemohl byhc to bez vás dokázat. Každé kolo jsem viděl fanoušky v zatáčkách, moc děkuji!
Na startu byla má spojka dobrá, jen jsem postrádal přilnavost. MYslím, že to samé se stalo i Nicovi, ale závod byl o to vzrušující, musel jsem na to tlačit. Myslím, že jsem poprvé v kariéře udělal dobré rozhodnutí ohledně pneumatik. Ztratil jsem hodně tlaku v pneumatikách [na slickách].

Nico Rosberg, 2. místo
Byl to dobrý závod, snažil jsem se dohnat Lewise za těžkých podmínek na trati. Potom ale udělal lepší rozhodnutí ohledně zastávky v boxech, takže jsem hodně ztratil. Fanoušci byli také skvělí, až neuvěřitelní. Atmosféra byla skvěla, bylo potěšením zde závodit.

Niki Lauda, nevýkonný šéf
Závod byl riskantní, ale nemůžu si stěžovat, všechno nám nakonec hrálo do karet - i počasí. S první zastávkou v boxech se to mělo tak, že Lewise povolal inženýr, abychom se dostali před Williamsy, což pěkně vyšlo.

FERRARI

Sebastian Vettel, 3. místo
Bez deště bychom nebyli na pódiu, myslím, že jsme měli dobrou strategii, opravdu jsme počkali, až se déšť začne skutečně snášet na trať. Na konci závodu ale zase vysvitlo slunce, klasické anglické počasí. To nám pomohlo v kombinaci s dobrou strategií, tým udělal správné rozhodnutí. Všem moc děkuji, je tu skvělá atmosféra!

Kimi Räikkönen, 8. místo
Kolo od kola se to měnilo, jednou to klouzalo, v dalším kole ne. Vypadalo, to, že začíná pršet víc a víc a rozhodl jsem se zajet do boxů, protože jsem si myslel, že bude pršet. O čtyři kola brzy, byla to špatná volba. Ale snažili jsme se. Pneumatiky byly ok, ale v zatáčce č. 7 a 8 pršelo. Ztratil jsem rychlost a rozhodl jsem se na konci toho kola zajet do boxů, ale bylo to moc brzy.

Maurizio Arrivabene, šéf týmu
Celkově nemohu být spokojen, kdyby bylo sucho, mohlo to být jiné. Jsem rád za Seba, kterému opět vyšlo zavolání do boxů a zajel skvěle, aby si udělal náskok na Williamsy. Jsem i spokojen se strategií. Musíme být skromní, protože třetí místo bylo díky skvělé Sebastianově jízdě, dobrému autu a strategii. Stratégové nerozhodují o zajetí do boxů, když začne pršet. Kimi měl strategii stejnou jako Seb, ale myslel, že je lepší zajet do boxů. Pokud by pršelo víc, možná by vyhrál. Ale musíme být upřímní a přiznat, že Williams byl dnes silnější než my.

 

WILLIAMS

Felipe Massa, 4. místo
Měl jsem skvělý start. Už jsem před závodem přemýšlel, že když se mi vše povede, s těmito středně tvrdými pneumatikami se mi na startech vždy daří, tak dokážu předjíždět, což se mi nakonec i díky protočení kol u mercedesů povedlo. I Valtteri měl dobrý start, vše bylo skvělé. Můj pit stop byl příliš pomalý, museli jsme vyčistit zadní křídlo, takže jsem ztratil jednu pozici, mohl jsem ztratit i dvě, protože jsme soupeřili v i boxové uličce.
Myslel jsem, že se dostanu na pódium, potom ale přišel déšť. Jsem frustrovaný. Úžasný závod, ale jsem zklamán z výsledku, který mohl být opravdu dobrý.

Valtteri Bottas, 5. místo
Co se týče situace na začátku, je to těžké hodnotit až zpětně, měl jsem lepší tempo. Měl jsem jednu nebo dvě skvělé příležitosti Massu předjet, když jsem to měl zakázáno. Bylo to pro mě zklámání, musíme to přejít, ale stejně pro nás byl největší problém, že jsme zastavili pozdě pro intermediálky, potom jsme hodně ztráceli. Probereme s týmem, co jsme mohli udělat lépe.
Rozhodně bych preferoval, kdyby zůstalo sucho, trošku se s mokrou tratí trápíme. Měli jsme ale dobrý start, možná to byl můj nejlepší. Celý víkend jsme na tom pracovali s mým inženýrem. Byl jsem i spokojenější se svým pedálem na startu.

Rob Smedley, šéfinženýr
Pár věcí v závodě nešlo v náš prospěch. Musíme být pozitivní a pyšní na tento výsledek. Rychlost byla skvělá, bylo to velmi dobré, než začalo pršet. Bojovali jsme po většinu času s Mercedesy a to ukazuje pokrok ve vývoji. Zmenšili jsme ztrátu a byl to dobrý víkend.

 

RED BULL

Daniil Kvjat, 6. místo
Dnes jsme byli konkurenceschopní a závod byl zábavný, šílený s tím deštěm, ale užil jsem si to. Tým odvedl dobrou práci, auto se řídilo dobře. Budeme se dál snažit zlepšovat.

Daniel Ricciardo, nedokončil
Mohl to být optimistický víkend, ale nevyšlo to. Měl jsem elektronický problém a musel odstoupit. Cítil jsem, že v zatáčce č. 7 ztrácím výkon, snažili jsme se to napravit, ale nevyšlo to. Pár posledních závodů nebylo v náš prospěch, ale takové je závodění. Těšíme se do Maďarska, kde by nám to mělo sednout víc.

Christian Horner, šéf týmu
Počasí dodalo zajímavosti této Velké ceně a snad si ji fanoušci užili. Dany zajel skvěle a mohl být teoreticky na pódiu, kdybychom nezajeli do boxů. Zajel moc pěkně. Bohužel Daniel měl problém se systém a musel odstoupit.

 

FORCE INDIA

Nico Hülkenberg, 7. místo
Byla to zábava a je skvělé, že máme body. Start byl skvělý, možná můj vůbec nejlepší. Byl jsem před oběma Ferrari. Držel jsem se v prvním stintu před nimi, ale byli moc rychlí a i díky strategii se dostali před nás. Když začalo pršet, hodně to klouzalo a nebylo to dobře načasováno, protože jsem zrovna mířil z boxů a musel ujet celé další kolo. Celkově je to však výsledek, se kterým můžeme být spokojeni. Hodně nám pomohly novinky a jdeme správným směrem. Díky týmu.

Sergio Pérez, 9. místo
Oba vozy na bodech je pozitivní výsledek. Mohlo to být možná ještě lepší, ale nevyšlo to. Po první zastávce jsem se dostal za Sainze a zasekl se chvíli za ním. Další déšť přišel a po dlouhé debatě jsme zajeli do boxů moc pozdě a stálo nás to pozici. Když maximálně nevyužijete příležitost, jste zklamaní, ale musíme se zaměřit na pozitiva. Potenciál do dalších závodů jsme ukázali.

Vijay Mallya, šéf týmu
Získat osm bodů posílilo naši pozici v tabulce. Historicky se nám zde zrovna nedařilo, ale VJM08 dnes vypadala za všech okolností konkurenceschopně. Nico i Sergio zajeli skvěle, vyhnuli se trablům a zvládli proměnlivé podmínky a tým udělal dobrá rozhodnutí.

 

McLAREN

Fernando Alonso, 10. místo
Je to dobrý výsledek pro tým, i když nejsme extrémně spokojení jen s jedním bodem, ale je pravda, že týmová morálka je lepší, po několika měsících se ubíráme dobrým směrem. Ale někdy potřebujete výsledky, abyste to dokázali. Je to výsledek hlavně pro tým. Start byl zajímavý, oba lotusy byly moc agresivní ve 3. zatáčce, dotkly se, chtěl jsem se jim vyhnout, ale dostal jsem smyk, když jsem se jim chtěl vyhnout, a trefil jsem Jensona.

Jenson Button, nedokončil
Díval jsem se na video, dvě auta měla těžkou chvíli ve 3. zatáčce, Fernando se jim chtěl vyhnout, ale narazil do mé přední pneumatiky. Důsledek byl, že jsem musel odstoupit ze závodu. Nic dalšího ani nemůžu říct, žádná pozitiva zde nejsou. Když startujete vzadu, vždy je velká šance, že se k něčemu takovému připletete, divím se, že se nám to nestalo vícekrát. Vepředu to je lehčí, ale tohle se nám bude stávat, dokud vepředu nebudeme.

Eric Boullier, závodní ředitel
Ačkoliv stojí za zmínku, že Fernando získal bod, není to výsledek, ze kterého bychom byli nadšení. Ale bylo skvělé vidět, že jeho vůz se chová spolehlivě, i když rychlost scházela. Nevzdal ae a zasloužil si ten bod za desáté místo. On se nevzdává. Proměnlivé podmínky, které mu většinou sedí, Jenson nemohl využít, měl smůlu, že byl vyřazen v prvním kole. Byla to řada neovlivnitelných reakcí a byla to smůla. Fanoušci byli úžasní.

 

SAUBER

Marcus Ericsson, 11. místo
Je to zklamání, že jsme nedosáhli na body, když jsme je měli na dosah většinu dne. První část závodu byla dobrá, měl jsem dobrý start, dobré tempo, získal jsem nějaké pozice. Ale potom na některých částech okruhu začalo pršet, nebyla to lehká situace a my jsme udělali špatný pit stop, celkově jich bylo hodně. Musíme si na to sednout, příště to musíme zvládnout lépe.

Felipe Nasr, nedokončil
Dneska jsem neměl štěstí, když jsem najížděl na rošt, zůstala mi zařazená 6. rychlost. Tým později odhalil mechanický problém, je to škoda. Když se podíváme, kolik aut odstoupilo, mohli jsme z toho vytěžit. Teď se musíme dívat dopředu.

Moniša Kaltenbornová, šéfka týmu
Velmi nešťastný den pro tým, nepovedlo se hodně věcí. Felipe se ani nedostal na rošt kvůli převodovce, Marcuse zbrzdilo počasí. Poté se ukázalo, že jsme na intermediálky přezuli příliš brzy. Předpokládaný déšť nepřišel, když jsme jej čekali, a jeho pneumatiky ztratily přilnavost. Přezuli jsme na slicky, ale začalo pršet.

 

MANOR

Roberto Merhi, 12, místo
Jsem tak rád, že tým dojel v domácím závodě takto skvěle. Pro mě to popravdě do závodu nebyl nejjednodušší víkend, ale vše se otočilo a našel jsem výkon, abych se posunul kupředu. Když začalo pršet, přezuli jsme na přechodné, bylo těžké odhadnout, jak to bude pokračovat, dlouho jsme na nich způstali, než se déž zintenzivnil a my museli opět do boxů. Je to odměna pro všechny.

Will Stevens, 13. místo
Dobrý výsledek pro tým, ale pro mě frustrující. Víkend byl pozitivní a i začátek závodu byl dobrý. Když začalo pršet, přezuli jsme na přechodné, ale déšť trval jen chvíli, na konci závodu jsem byl vlastně na hladkých a proto jsem dostal hodiny a poškodil si nos. Celkově to byl dobrý víkend, udělali jsme pokrok. 

John Booth, šéf týmu
Skvělý zívod! Klasická britská velká cena - trošku od všeho. Proměnlivé podmínky nás nenechali v klidu a bylo těžké číst podmínky. Roberto i Will zajeli skvěl a bylo dobré vidět, že to Robertovi nakonec vyšlo. V boxech Will ztratil čas kvůli problému se softwarem. Ke konci už podmínky byly náročné a Will dostal hodiny. I tak nám spolehlivost dokázala zajistit dojezd s oběma vozy do cíle a mohli jsme se dnes trošku ukázat.

 

TORO ROSSO

Carlos Sainz, nedokončil
Nebyl to nejlepší závod, ač vypadal slibně. Náročný start a v prvním stintu jsem se trápil, po výměně pneumatik to bylo lepší a mohl jsem na to šlápnout. Jel jsem pohodlně na devátém místě, potom přišel déšť a moje auto vypnulo a konec. Frustrující závěr víkendu na takovémto okruhu.

Max Verstappen, nedokončil
Krátký závod. Neměl jsem nejlepší start a trápil se s protáčením kol. Unikl jsem naštěstí nehodě, ale po safety caru jsem v zatáčce č. dva ztratil zadní část auta a ačkoliv jsem si přední křídlo poškodil jen málo, závod už byl v podstatě u konce. Škoda, ale nemůžeme to změnit a musíme se zaměřit na následující závod a vrátit se silnější.

Franz Tost, zástupce šéf týmu
Očekávali jsme lepší výsledek. Auto ukazovalo dobrý výkon. Maxovi ujel zadek auta, Carlos měl elektronický problém. Je to zklamání, protože si myslím, že jsme měli potenciál dojet na bodech. Odjíždme však s prázdnou a to nám nepomůže, protože naši soupeři bodovali.  Musíme zanalyzovat data a být plně připraveni na další závod.

 

LOTUS

Romain Grosjean, nedokončil
Daniel Ricciardo si na startu musel myslet, že jsou jeho pneumatiky a brzdy v mnohem lepším stavu, než v jakém skutečně byly, což zničilo závod mně i Pastorovi. Nikdo nechce skončit závod takto, když věnoval tolik úsilí, aby připravil auto. Byl to krátký závod pro tým a soucitím s každým v Silverstone a Enstone.

Pastor Maldonado, nedokončil
Kolem desátého místa se tu vždy pojuje, byl to dobrý, čistý start, ale všichni se snažili posunout. Byl jsem překvapen, když do mě Romain narazil, ale dostal ho Ricciardo, takže to bylo takové zmatené. Nejprve jsem si myslel, že mám defekt, ale bohužel poškození bylo závažnější a musel jsem odstoupit.

Federico Gastaldi, zástupce šéfa týmu
Motorsport umí být krutý a to jsme dnes viděli. Naši piloti nemohli udělat nic, aby se tomu incidentu v první zatáčce vyhli a bylo po závodě. Frustrující, protože jsme nemohli ukázat potenciál a rychlost.

 

Vytisknout

Diskuze: Prohlášení po závodě: Konečně jsem udělal správné rozhodnutí, říká Hamilton

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 4, poslední 06.07.2015 08:38 Vložte komentář

Zobrazeny poslední 4 komentáře. Vstupte do diskuze Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Nico Rosberg a Lewis Hamilton těsně za sebou

"Škody po vzájemných kolizích jsme s Lewisem museli od Barcelony 2016 hradit," prozrazuje Rosberg

Havárie po prvním restartu GP Číny 2024

Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

Lewis Hamilton se v letošním ročníku nadále trápí

PROHLÁŠENÍ PO ZÁVODĚ: U Red Bullu se slaví, nadšený je i Norris

Daniel Ricciardo dostal postih pro příští závod (ilustrační foto)

Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

Lando Norris se možná překvapivě vklínil mezi dominantní Red Bully (ilustrační foto)

GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

Max Verstappen zajistil Red Bullu jubilejní sté pole position (ilustrační foto)

SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

Max Verstappen a Sergio Pérez v Bahrajnu

Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

Fernando Alonso se stal smutným hrdinou sprintu (ilustrační foto)

SPRINT ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Pohled na startovní rovinku v Číně

GRAFIKA: Startovní rošt sprintu v Číně - McLaren s Mercedesem z 1. řady

Norrisovi se podařilo ovládnout povětrnostní ruletu v Šanghaji (ilustrační foto)

Kvalifikaci sprintu v Číně ovlivnil déšť a traťové limity, Norrisovi pršelo štěstí

Průběžné pořadí šampionátu:

1. VERSTAPPEN, 2. PÉREZ, 3. L... Celé pořadí

dní | hod | min | sek

reklama

Doporučujeme

Lewis Hamilton v Silverstone

Hamilton slaví mokré domácí vítězství po souboji s Williamsem!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Tresty v Šanghaji i po závodě, potrestán je i Ricciardo

  2. Kvalifikační double Red Bullu, Hamilton vyhořel

  3. Piastri zkritizoval Strolla, McLaren zjišťuje, proč byl v Číně tak rychlý + VIDEO

  4. GP ČÍNY - Drama uprostřed závodu míchalo pořadím, Verstappen byl opět na vlastní vlně

  5. SPRINT ČÍNY - Prohlášení po sprintu a kvalifikaci. Red Bull slaví, ostatní opatrně doufají

  6. SPRINT ovládl Verstappen, dramatický boj o bronzovou příčku

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud