Volkswagen spouští předprodej T-Cross po faceliftu, cena startuje na 520 tisících

Pavel Stavebník / AutoRoad.cz, 10. prosince 2023, 23:36 Google+

Výrazný vnější design tohoto SUV je nyní ještě atraktivnější. Nově navrženy byly sériově dodávané LED světlomety a zadní LED svělta. Interiér kromě toho obdržel novou přístrojovou desku se zušlechtěnými povrchy a novou generaci informačních a zábavních systémů. Volkswagen současně rozšířil sériovou výbavu modelu T-Cross, jehož bylo za pouhé tři roky prodáno cca 1,2 milionu vozů. Kompaktní SUV značky se má vyznačovat výhodným poměrem cena/výkon.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen T-Cross po faceliftu, cena startuje na 520 tisících

Volkswagen T-Cross po faceliftu, cena startuje na 520 tisících | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

Nový T-Cross bude nabízen se třemi hospodárnými přeplňovanými motory TSI, které dosahují nejvyššího výkonu 70 kW (95 k)2, 85 kW (115 k)3 nebo 110 kW (150 k)4. Zákazníci mají na výběr také čtyři stupně výbavy: „T-Cross“, „Life“ a dvě vrcholné verze „Style“ (designový) a „R-Line“ (sportovní vzhled). Nově byly do nabídky zařazeny tři barvy karoserie: žlutá „Grape Yellow“, metalická modrá „Clear Blue“ a metalická červená „Kings Red“.

img-responsive

Všestranný a prostorný, pro rodinu a volný čas | foto: Volkswagen

Všestranný a prostorný, pro rodinu a volný čas
Interiér modelu T-Cross ohromí snadným ovládáním, vyváženou nabídkou prostoru pro až pět osob, zadními sedadly podélně posuvnými v rozsahu 140 mm a maximálně variabilním zavazadlovým prostorem. Jsou-li všechna sedadla obsazena, nabízí T-Cross objem zavazadlového prostoru 385 až 455 litrů, měřeno do výšky opěradel zadních sedadel. Po sklopení zadních sedadel (dělených v poměru 60:40) vznikne rovná ložná plocha, nad níž se rozkládá zavazadlový prostor o objemu až 1281 litrů (do výšky opěradel předních sedadel). Kromě toho se od výbavové linie „Life“ sériově dodává sklopné opěradlo sedadla spolujezdce vpředu. Jeho sklopením se délka úložného prostoru prodlouží na 2398 mm, a umožní tak přepravovat uvnitř vozu i velmi dlouhé předměty od surfového prkna až po středně velký žebřík.

img-responsive

Navýšená nosnost tažného zařízení nabízí větší rezervu pro přepravu elektrokol | foto: Volkswagen

Navýšená nosnost tažného zařízení nabízí větší rezervu pro přepravu elektrokol
Volkswagen u modelu T-Cross výrazně zvýšil nejvyšší přípustné svislé zatížení tažného zařízení, a to z 55 kg na 75 kg. Nárůst o 20 kg zvyšuje maximální hmotnost, která může působit shora na odnímatelné tažné zařízení (výbava na přání). Nový T-Cross nabízí větší rezervy pro jízdu s těžkým přívěsem. Zároveň také vzrostla nejvyšší přípustná hmotnost jízdních kol, která si může posádka vzít na cestu s sebou na nosiči připevněném k tažnému zařízení – to je důležité především pro přepravu elektrokol.

img-responsive

Volkswagen T-Cross po faceliftu, cena startuje na 520 tisících | foto: Volkswagen

„Travel Assist“6 nabízí zásadní zvýšení komfortu
T-Cross může být jako celosvětově jeden z mála modelů ve své třídě vybaven na přání asistenčním systémem „Travel Assist“6 , který nabízí asistované řízení vozu v podélném i příčném směru. V závislosti na vpředu jedoucích vozidlech a povolené rychlosti dokáže T-Cross regulovat svou rychlost jízdy automatickým zrychlováním a brzděním. „Travel Assist“ přitom dokáže v rámci svých systémových limitů zohledňovat také omezení rychlosti jízdy, zatáčky a kruhové objezdy. „Lane Assist“ současně udržuje tento model značky Volkswagen ve svém jízdním pruhu. Je-li nový T-Cross vybaven převodovkou DSG, dokáže automaticky absolvovat popojíždění v dopravní koloně.

Varianty výbavy modelu T-Cross, cena od 519 000 Kč
Již výrazně vylepšená základní verze „T-Cross“1 je vybavena novými prvky, mezi něž patří mimo jiné LED světlomety (místo halogenových), zadní LED světla, asistent pro rozpoznávání dopravních značek, digitální panel sdružených přístrojů „Digital Cockpit“ s úhlopříčkou 20,3 centimetru (8,0 palce), nyní z přístrojové desky vyčnívající displej informačního a zábavního systému (rovněž s úhlopříčkou 20,3 centimetru), rozhraní USB-C a parkovací asistent „Park Assist“ (senzory vpředu a vzadu). Základní verze modelové řady T-Cross je vybavena motorem TSI o výkonu 70 kW.

img-responsive

Volkswagen T-Cross po faceliftu, cena startuje na 520 tisících | foto: Volkswagen

O stupeň výš stojí verze „Life“1
Mezi nové prvky její rozšířené sériové výbavy patří 16“ kola z lehké slitiny typu „Nottingham“, projekce světla z krytů vnějších zpětných zrcátek na zem a integrace aplikací z chytrého telefonu prostřednictvím systému App-connect. Také ve verzi T-Cross Life zajišťuje sériově pohonná jednotka TSI o výkonu 70 kW. Základní cena této verze je 571 900 Kč.

Top verze „Style“1 má nyní ve své sériové výbavě poprvé pro model T-Cross nabízené „světlomety IQ.LIGHT – LED Matrix“ („R-Line“: sériová výbava pouze v Německu) s funkcemi světel pro odbočování za každého počasí. Mezi nové osvětlovací funkce patří navíc promítání abstraktního loga na vozovku. Obě verze kromě toho sériově disponují novými 17“ koly z lehké slitiny s příslušným specifickým designem („Manila“ pro „Style“, „Valencia“ pro „R-Line“), vnějším ambientním osvětlením a zadními LED světla s animovanými funkcemi ukazatelů směru a brzdových světel. Nový T-Cross Style sází spíše na eleganci a design, zatímco T-Cross R-Line umocňuje svůj sportovní charakter nárazníky v designu „R“.

K příplatkové výbavě informačního a zábavního systému obou výše zmíněných verzí patří dotykový displej s úhlopříčkou 23,4 cm (9,2 palce), digitální panel sdružených přístrojů „Digital Cockpit Pro“ s úhlopříčkou 25,4 cm (10 palců), App-Connect pro Apple CarPlay a Android Auto (App-Connect Wireless) pro připojení bezdrátově a telefonní rozhraní.

Obě verze jsou sériově vybaveny jednotkou TSI o výkonu 85 kW (na přání se 7stupňovou převodovkou DSG5). T-Cross Style je k dispozici za cenu od 655 900 Kč. T-Cross R-Line lze pořídit od 667 900 CZK. Verze „Life“, „Style“ a „R-Line“ mohou zákazníci na přání objednávat také s motorem TSI o výkonu 110 kW, který je sériově dodáván v kombinaci se 7stupňovou převodovkou DSG.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen spouští předprodej T-Cross po faceliftu, cena startuje na 520 tisících

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Zcela nový Suzuki Swift

Zcela nový Suzuki Swift, odklon od evropského designu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud