Němci zvolili Hyundai nejinovativnější značkou roku 2018, ocenili zejména alternativní pohony

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 8. prosince 2018, 10:19 Google+

Hyundai obdržel další prestižní ocenění. Redaktoři německého motoristického časopisu Auto Zeitung zvolili Hyundai „Nejinovativnější značkou“ v rámci renomované soutěže „Auto Trophy 2018“. Prestižní ocenění umocňuje ambice značky stát se lídrem budoucí mobility a nabízet široký sortiment ekologických vozidel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Redaktoři německého motoristického časopisu „Auto Zeitung“ ocenili Hyundai jako „Nejinovativnější značku“

Redaktoři německého motoristického časopisu „Auto Zeitung“ ocenili Hyundai jako „Nejinovativnější značku“ | foto: Hyundai

Sdílejte článek

„Korejská značka vyrábí vše od sportovních kompaktních vozů přes hybridní modely s možností vnějšího nabíjení a elektromobily až po NEXO s palivovými články,“ píše Volker Koerdt, šéfredaktor časopisu Auto Zeitung, na adresu vedoucího postavení značky Hyundai v oblasti techniky ve své předmluvě k vydání z 28. listopadu 2018.

„Hyundai je již léta lídrem budoucí mobility, a i nadále jediným výrobcem, který nabízí všechny významné alternativní pohony v sériové výrobě. Progresivní technologický duch automobilů Hyundai se zrcadlí také v naší globální strategii pro trvalou udržitelnost. V jejím rámci uvede Hyundai na trh 18 nových ekologických modelů do roku 2025, včetně osmi hybridních, čtyř plug-in hybridních a pěti elektrických vozidel i jednoho elektromobilu s palivovými články,“ říká Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident společnosti Hyundai Motor HQ, zodpovědný za marketing a produkt. „Máme radost, že časopis Auto Zeitung ocenil naši strategii a úspěchy a jmenoval nás nejinovativnější značkou.“

Hyundai IONIQ, uvedený na trh v roce 2016, je prvním automobilem na světě se třemi elektrifikovanými pohony v jednom druhu karoserie. K dispozici jsou verze Hybrid, Plug-in Hybrid a Electric. Hyundai tak zpřístupňuje ekologickou mobilitu všem. Hyundai v průběhu letošního roku rozšířil svou nabídku vozidel s alternativními pohony o zcela nový model KONA Electric – první kompaktní SUV na světě se zcela elektrickým pohonem.

Hyundai se od roku 1998 rovněž zabývá výzkumem palivových článků a od té doby zásadním způsobem urychluje vývoj této techniky. Už v roce 2013 uvedl na trh, jako první na světě, sériově vyráběné vozidlo s palivovými články, Hyundai ix35 Fuel Cell. V roce 2018 představil Hyundai NEXO, s nímž zahájil sériovou výrobu druhé generace elektromobilu s palivovými články. Kromě pozoruhodného dojezdu 666 km (podle metodiky WLTP) nabízí NEXO (se spotřebou vodíku v kg/100 km: město 0,77, mimo město 0,87, kombinovaná 0,84) nejvyspělejší techniku na trhu, zahrnující funkce pro autonomní jízdu, chytré vyspělé asistenční systémy a nejvýkonnější poháněcí ústrojí ve svém segmentu. V říjnu 2018 představil Hyundai elektricky poháněné nákladní vozidlo s palivovými články, které bude uvedeno na trh v roce 2019 jako další milník, potvrzující vůdčí postavení značky v oblasti techniky palivových článků.

Více než 70 procent všech automobilů s palivovými články na evropských silnicích dodal Hyundai, který je již lídrem na trhu vozidel s palivovými články. Úsilí společnosti v oblasti vodíkem poháněných elektromobilů však dalece přesahuje hranice jejich vývoje a prodeje. Hyundai podporuje rozšiřování vodíkové infrastruktury a propaguje technologii palivových článků jako skutečnou alternativu spalovacích motorů. Toto zaměření vyústilo v uzavření různých partnerství, mezi něž patří například sdružení Hydrogen Council, projekt Clean Energy Partnership (CEP), iniciativa Icelandic H2ME a iniciativa H2 Mobility, v níž vystupuje jako přidružený partner.

img-responsive

Ostrý Hyundai i30 Fastback N vstupuje na český trh | foto: Hyundai

V červnu 2018 oznámily Hyundai Motor Group a AUDI AG uzavření víceleté smlouvy o vzájemném využívání patentů, která se týká široké škály komponentů a technologií pro elektromobily s palivovými články (FCEV). V rámci tohoto partnerství budou Hyundai a AUDI AG společně vyvíjet vozidla FCEV s cílem upevnit si pozici lídra automobilového průmyslu na cestě k trvale udržitelnější budoucnosti.

Během veletrhu „IAA Užitkové vozy 2018“ v Hannoveru uzavřel Hyundai memorandum o shodě se švýcarskou společností H2 Energy (H2E). Hyundai a H2 Energy poskytnou během pěti let od roku 2019 zákazníkům 1000 těžkých nákladních vozidel s elektrickým pohonem napájeným z palivových článků a současně zajistí jejich dostatečné zásobování vodíkem z obnovitelných zdrojů.

Vytisknout

Diskuze: Němci zvolili Hyundai nejinovativnější značkou roku 2018, ocenili zejména alternativní pohony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Bloodhound SSC

Rychlost 1 609 km/h zůstane nepokořena, projekt Bloodhound SSC je bez peněz a…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud