Po malých krůčcích

Jiří Dokulil, 24. května 2019, 18:17 Google+

Hyundai má svou kolébku v Jižní Koreji a i když jsou inženýři této automobilky hodně snaživí, s pojmem „český uskákaný asfalt“ se při vývojové fázi běžně nesetkávají. Pro Hyundai Kowax Racing to v praxi znamená, že musí svoje „i-dvacítky“ učit jezdit v terénu, který tyto speciály prozatím neokusily a krok za krokem pracovat na vhodném nastavení podvozku. Opravdovou prověrku měla v tomto ohledu nabídnout soutěž, jejíž tratě jsou symbolem rychlých a uskákaných českých asfaltů – Rally Český Krumlov.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Martin Vlček si Krumlov nenechával ujít ještě v době, kdy se „velkého“ šampionátu neúčastnil, a jeho sympatie k této soutěži dosud nevyprchaly. „Krumlov je pro mě prostředím, kvalitou tratí a pořadatelskou úrovní jednou z nejvýše hodnocených soutěží. Legendární rychlostní zkoušky, nespočet diváků okolo tratí a horizonty naplno, to se nám líbí. Pravda že jsme si přáli mokro, více vody, ale s ohledem na diváky okolo tratě jsem změnil názor,“ tvrdil „Vlčák“ při pohledu na páteční modrou oblohu. Je pravdou, že právě na suchém asfaltu má trio Vlček – Krajča – Hyundai prozatím největší rezervy, ale jak jinak to změnit než testováním a závoděním? První etapa českokrumlovské rally byla tedy v týmu Hyundai Kowax Racing ve znamení hledání vhodného naladění na místní tratě a v jejím cíli patřilo Martinu Vlčkovi s Ondřejem Krajčou osmé místo. "První etapa pro nás nezačala úplně nejlépe, když jsme nezvolili úplně dobrý setup. Spíše jsme se dneškem protrápili, ale nic nevzdáváme a ve druhé etapě jsme odhodlaní ještě zabojovat,“ říkal ve večerním servisu Ondra.

Blýskání na lepší časy naznačil hned úvodní sobotní Kohout, ze kterého si „Vlčák“ odvezl šestý čas. Posun vzhůru v celkových výsledcích se nekonal, pro posádku Hyundaie i20 R5 však bylo důležité, že se s každým kilometrem zrychlovala a ve druhých průjezdech sobotních „erzet“ posouvala svá maxima o půl sekundy na kilometr a více. Na Malontech se zlepšili dokonce o 18 sekund na necelých 23 kilometrech. „Myslím, že už máme slušné nastavení na suché asfalty, vyšší teploty a tvrdší gumy. Někteří od nás možná na této soutěži čekali víc, ale my se snažíme posouvat po malých krůčcích, protože když se jde po velkých, tak to někdy dost bolí,“ zhodnotil sobotní účinkování Martin, který nezapomněl vyseknout poklonu mechanikům: „Práce mechaniků byla opět perfektní a já se už teď těším do Vyškova, tam budou na startu oba naše speciály, a třetí Hyundai i20 R5 pojede na tratích v Polsku.“ Ondra Krajča jen s úsměvem dodal, že se jim v závěru jelo skvěle, a kdyby to šlo, pokračovali by dál.

Doplňme, že Martin Vlček s Ondřejem Krajčou se v posledních kilometrech Rally Český Krumlov posunuli na sedmé místo absolutně, na kterém vydrželi až do cíle. Nyní se již nemohou dočkat startu druhé soutěže Rallysprint série a Poháru 2+ - jihomoravské Rally Vyškov, která se uskuteční v sobotu 1. června.

Vytisknout

Diskuze: Po malých krůčcích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Český Krumlov (CZE)

René Dohnal na vítězné vlně v Peugeot Cupu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud