X-Trail dostal konečně pořádný dvoulitrový motor! Na jaké zákazníky cílí?

Nissan X-Trail dostal nový motor.

Nissan X-Trail dostal nový motor. | foto: Roman Havlín

Populární SUV od Nissanu se jménem X-Trail bylo až doposud dostupné pouze s motory o objemu 1.6 litru. To se ovšem se začátkem dalšího týdne mění.

Do nabídky se nově zařazuje vznětový dvoulitr, který tím pádem dostane pozici nejvýkonnějšího motoru v modelové řadě X-Trail. Díky tomu se poprvé objeví také možnost spárovat automatickou převodovku Xtronic CVT s pohonem všech čtyř kol.  Nový naftový dvoulitr nabídne slušných 177 koní výkonu a maximální točivý moment dosáhne 380 Nm.

Znalci konceru Renault Nissan pak jistě tuší, že se vlastně jedná o přepracovanou jednotku 2.0 dCi. Tu používal například Renault Koleos první generace. Nový motor se stejným objemem pak dostane i jeho druhá generace. Díky vyššímu výkonu se pak počítá s tím, že X-Trail 2.0 dCi bude konzumovat okolo šesti litrů v průměru.

Co se týče nabídek verzí, náročnější zákazníci si budou moci vybrat také provedení s automatem a pohonem pouze předních kol. U varianty 4x4 půjde zvolit, zda chcete místo automatu raději manuál. Kdo by však chtěl dvoulitrovou předokolku s manuálem, má smůlu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu