Nová zimní Fulda Kristall Supremo

Petr Horák, 10. října 2003, 16:06 Google+

Nejen majitelé výkonných cestovních automobilů, ale také sportovních vozů dostali pro letošní zimní sezonu...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

vskutku hodnotný dárek od společnosti Fulda: Speciálně pro jejich vozy totiž technici známé německé firmy vyvinuli zimní pneumatiku Fulda Kristall Supremo, která nenechává žádné přání nesplněné, pokud jde o bezpečnost, ovládání a pohodlí.

Na konstrukci špičkové zimní pneumatiky použila Fulda taková řešení, která zaručují optimální jízdní vlastnosti při typicky středoevropských zimních podmínkách. Zde se řidič může třeba i během jediného dne setkat s výrazně proměnlivými jízdními podmínkami: od mokré dálnice, přes zasněženou silnici až po zledovatělé horské cesty.

Pneumatika je nabízena v celkem 31 rozměrech a verzích, pro kola o průměru 14 až 17 palců, s profilovým číslem od 65 až do 40 – takže vyhoví velmi početné skupině řidičů, kteří hledají spolehlivého a bezpečného společníka pro zimní cestování. Zatímco dosavadní zimní pláště nabízely nanejvýš rychlostní index H (umožňující jízdu maximálně rychlostí 210 km/h), nová Fulda Kristall Supremo existuje i v provedení V (až 240 km/h), a co víc – dodává se rovněž ve verzích s větší nosností. To umožňuje použití nejen u běžných vozidel, ale také u výkonných a rychlých sportovně laděných vozidel. I majitelé těchto vozů si nyní mohou užít rychlou a bezpečnou jízdu za zimních podmínek, stejně jako zvýšenou jistotu na zasněžených nebo zledovatělých silnicích.

Fulda Kristall Supremo je výjimečná zejména svou zvýšenou odolností vůči aquaplaningu. Větší počet záběrových hran na běhounu zase přispívá ke znatelnému vylepšení záběrových vlastností na sněhu a ledu. Speciálně navržené bloky běhounu společně s pevným středovým žebrem se starají o dobrou podélnou stabilitu a citlivější reakce na řízení, což zlepšuje jízdní bezpečnost, zvláště ve vysokých rychlostech. Řidič také pocítí rychlejší a přesnější odezvu na otáčení volantem.

Nicméně vývojoví pracovníci společnosti Fulda, která patří mezi přední výrobce zimních pneumatik, se věnovali i zajištění odpovídajícího komfortu a životnosti nového pláště. Kristall Supremo má proto originálně navržený tvar běhounu, který slouží k lepšímu rozložení tlaku na celou styčnou plochu pneumatiky s povrchem vozovky. To přináší výhody v podobě zlepšení ovladatelnosti a většího kilometrového průběhu.

A nejen to: vhodné poskládání a především přesazení jednotlivých bloků přispělo ke znatelnému omezení vibrací a valivého hluku - tím pneumatika nabízí cestujícím více pohodlí, než byli dosud zvyklí. Nově navržená směs běhounu s velkým podílem Siliky je optimalizována pro použití v zimě a vyniká perfektní trakcí na sněhu, ledu a mokrém povrchu.

Fulda Kristall Supremo vyhovuje mezinárodně uznávané standardizaci pro zimní podmínky (označení sněhovou vločkou) a disponuje indikátorem opotřebení, který umožňuje řidiči přesvědčit se na první pohled, zda pneumatika má hloubku dezénu ještě nad hranicí 4 milimetrů, což je doporučené minimum v Německu a zákonem vyžadovaný limit v některých zemích.

Jedním z nejdůležitějších prvků zlepšujících jízdní vlastnosti na různých površích je hustá síť lamel a odvodných kanálků – ve srovnání s již tak dobře vybavenou předchozí pneumatikou Kristall Rotego jich nová Fulda Kristall Supremo nabízí o 17 procent více. Současně se tím zvětšuje i počet hran na běhounu, které zase dobře poslouží při rozjezdu na sněhu.

Goodyear CR

Vytisknout

Diskuze: Nová zimní Fulda Kristall Supremo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

AGROTEC PRIMA EPILOG 2003 - anotační foto

AGROTEC PRIMA EPILOG 2003

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud