Debut noveho ROLLS-ROYCE GHOST, byli jsme u toho

Petr Boháč / AutoRoad.cz, 10. září 2020, 15:45 Google+

Dnešek je dnem oficiálního debutu nového vozu Rolls-Royce Ghost v České republice. Prezentace v Galerii Hauch v samém srdci hlavního města je zároveň uvedením nejnovějšího přírůstku z portfolia Rolls-Royce na evropský trh. V těchto dnech mají největší osobnosti české společenské scény příležitost získat na exkluzivním představení první dojmy z nového vozu Ghost.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rolls-royce ghost

rolls-royce ghost | foto: Petr Boháč

Sdílejte článek

Ghost je dokonalý ve své jednoduchosti. Vytvoření takto čistého prostředí a zážitku pro cestující, řidiče i pozorovatele bylo pro značku jednou z největších výzev v celé její historii. Nový Ghost je skutečně technologicky nejdokonalejším automobilem, jaký kdy Rolls-Royce vyrobil.

Designéři, konstruktéři i řemeslníci – ti všichni požadovali při vytváření nového modelu naprostou tvůrčí svobodu, aby mu tak mohli vdechnout jedinečný a specifický charakter. Dokázali vytvořit autentický, superluxusní produkt bez jakýchkoliv omezení, jež jsou často využívána při velkoobjemové sériové výrobě. První změna, která se odráží v novém voze Ghost, je hliníkový prostorový rám.

img-responsive

rolls-royce ghost | foto: Petr Boháč

img-responsive

rolls-royce ghost | foto: Petr Boháč

img-responsive

rolls-royce ghost | foto: Petr Boháč

Tuto konstrukci využívá jedině Rolls-Royce, a to jak u své vlajkové lodi Phantom, tak i u transformativního SUV Cullinan. Flexibilita a vynikající vlastnosti rámu umožnily jeho využití v novém vozu Ghost, jemuž dodává vynikající estetické, mechanické a akustické rysy.

Vzhledem k tomu, že klienti požadovali od nového modelu Ghost ještě více, zaměřili se konstruktéři Rolls-Royce na celkovou architekturu vozu, a to zejména na technologii pohonu a řízení všech čtyř kol. Vytvořili tak zcela novou, cílevědomou osobnost vozu.

Nový Ghost odráží velký cit pro ocenění luxusu, který je definován minimalismem a čistotou, což podtrhuje podstatu vozu samotného. Již při vzniku prvních skic, ještě před prvotním návrhem nového Ghostu a vývojem jeho technických řešení, dostal svoje přízvisko designérský směr Post Opulence. Tento princip již zapustil kořeny v architektuře, módě, špercích nebo lodním průmyslu a reprezentuje myšlenkový a umělecký směr definovaný spíše střídmostí a autenticitou materiálů než přehnanou okázalostí.

Estetika interiéru uplatňuje stejné minimalistické principy jako exteriér. Okázalé detaily a povrchní ozdoby zde nebyly využity, aby tak vzniklo příjemné uvolněné útočiště uvnitř vozu. To vše dává vyniknout samotné podstatě vozu a umožňuje maximální možnou personalizaci prostřednictvím zakázkového programu Bespoke.

Karel Kadlec, majitel dealerství Rolls-Royce Motor Cars Prague, kde se odehrál i debut nového vozu Ghost, dodal: „Od chvíle, kdy jsme v roce 2015 získali autorizaci jako prodejce značky Rolls-Royce, působíme na velmi vytříbeném a jedinečném trhu. Klíčovým pilířem našeho úspěchu je velmi výrazné portfolio motorových vozidel Rolls-Royce pro nejrůznější typy zákazníků. Ghost byl v České republice a na Slovensku mimořádně úspěšný, a proto věřím, že i nový model přidá do tohoto úspěšného příběhu svou novou kapitolu.“

„Uvedení nového modelu Ghost s sebou přináší nový a moderní směr ve světě luxusu,“ řekl Frank Tiemann, ředitel korporátní komunikace pro střední a východní Evropu společnosti Rolls-Royce Motor Cars a dodal: „Jakmile jsme odhalili nový model vozu Ghost, okamžitě se stal vlajkovou lodí nového post-opulentního světa luxusu. S potěšením mohu říci, že nám naši klienti dali nesmírně pozitivní zpětnou vazbu ohledně jeho minimalistické estetiky.“

img-responsive

rolls-royce ghost | foto: Rolls Royce

Vytisknout

Diskuze: Debut noveho ROLLS-ROYCE GHOST, byli jsme u toho

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Peugeot 208 GT Line

Test Peugeot 208 1,5 BlueHDi 100 GT Line, zaslouženě autem roku 2020

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud