VIDEO: Mercedes Benz CLS druhá generace, zatím jako kombi

CLS

CLS | foto: Mercedes-Benz

Mercedes na autosalonu v Pekingu ukáže druhou generaci svého ladného sedanu CLS. Bude to ale jenom skrytě, zatím jako kombi Shooting brake.

Mercedes CLS byl pro značku geniálním tahem. Dokázal společně s třídou E zasáhnout s jedním modelem, jednou technikou, jen jinou karoserií, zasáhnout dvě naprosto rozdílné cílové skupiny.

Druhá generace logicky navazuje na tu první. Zajímavý je způsob představení, nová generace se totiž nejprve ukazuje jako kombi.

Dynamická karoserie připomíná shooting brake, ale má pětici dveří. Mercedes si tímto konceptem jistě testuje reakce, protože opravdový shooting brake odvozený od modelu E se setkal s nadšením. Výroba dynamického kombi odvozeného od třídy E se zdá být o poznání méně logické než v případě dynamicky zaměřeného CLS.

U novinky se má samozřejmě snoubit luxus a dynamika. V interiéru najdeme 10 metrů čtverečních kůže, design nejlépe posoudíte sami ze snímků.

Pod kapotou je údajně nová generace vidlicových motorů od Mercedesu, vidlicový šestiválec 3,5 má výkon 306 koní. Jsme na něj zvědavi.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu