Volkswagen Užitkové vozy podporuje zimní paralympijské hry 2014 v Soči

ar5, 11. března 2014, 10:00 Google+

Dne 6. března, den před zahájením XI. zimních paralympijských her v Soči, uspořádala značka Volkswagen Užitkové vozy pro ruské novináře tiskovou konferenci v pavilonu Volkswagen Group Rus v Olympijském parku. Tématem byly nadcházející hry a role značky při podpoře paralympijského hnutí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

„Volkswagen Užitkové vozy: každý sen je dosažitelný“ – tak znělo nejdůležitější poselství tiskové konference, které se zúčastnili mimo jiné Michail Semenichin, vedoucí značky Volkswagen Užitkové vozy v Rusku, a Martin Braxenthaler, německý medailista v paralympijské lyžařské disciplíně monoski.

Přítomným novinářům byl představen mimořádný Multivan Highline, vybavený motorem BiTDI (132 kW/180 k) a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. Tento model má veškeré potřebné prvky výbavy pro sportovce s handicapem: hydromechanický zdvihací systém pro samostatné nastupování do vozidla, přístroje pro ruční ovládání, popruhy a zařízení pro zajištění vozíku pro tělesně postižené a elektricky ovládané otočné a pohyblivé sedadlo řidiče – to všechno umožňuje pohodlné řízení automobilu při zajištění vysoké úrovně bezpečnosti.

Hosté a novináři si mohli před pavilonem prohlédnout několik vozů Amarok Canyon, které doprovázely štafetu paralympijského ohně, a setkali se zde s výjimečným hostem – legendami opředeným „vlkem severu“, účastníkem polární expedice Amarok.

„V rámci příprav na hry jsme velmi dlouho a důkladně koncipovali vozidla pro olympijský vozový park. Cílová rovinka na cestě do Soči pro nás začala již před rokem, když jsme 7. února zahájili polární expedici AMAROK. Tehdy se nám podařilo vnést ducha olympijského hnutí do nejvzdálenějšího koutu Ruska, protože jsme jeli z Moskvy na Kamčatku. Naše vozidla se stala hnací sílou pro běh s pochodněmi olympijských a paralympijských ohňů. Nyní naše vozidla zaručují mobilitu paralympijským sportovcům a hostům her Soči 2014,“ objasňuje Michail Semenichin, vedoucí značky Volkswagen Užitkové vozy v Rusku.

„Volkswagen Užitkové vozy se ohlíží na dlouhou tradici podpory sportovců, a to na profesionální i amatérské úrovni. Chceme podporovat sportovce v dosahování jejich cílů a vytváříme proto produkty, které to umožňují. Naše vozidla jsou malým příspěvkem k tomu, aby sportovci, jako je Martin Braxenthaler, dosahovali vítězství,“ zdůrazňuje mluvčí značky Volkswagen Užitkové vozy.

Značka Volkswagen Užitkové vozy je hlavním automobilovým partnerem Zimních olympijských a paralympijských her 2014 v Soči a významným způsobem se podílí na realizaci her, protože poskytuje nejen sériově vyráběná vozidla, ale i speciální vozidla, která jsou přizpůsobena potřebám lidí s handicapem.

Značka Volkswagen Užitkové vozy je díky vývojovému programu všeobsáhlé mobility jedním z mála poskytovatelů vozidel, navržených pro lidi s handicapem. Volkswagen spolupracuje v rámci tohoto programu se čtyřnásobným zlatým medailistou ze Zimních paralympijských her 2010 ve Vancouveru, Irekem Zaripovem, který je od té doby majitelem vozu Volkswagen Multivan ve speciální úpravě pro tohoto sportovce. Dlouholetým partnerem značky v rámci tohoto programu je také Martin Braxenthaler, který jezdí od roku 2010 v modelu Volkswagen Multivan s aktivním ručním ovládáním.

Martin Braxenthaler se zúčastnil paralympijského běhu s pochodní a nesl oheň místem konání her.

„Paralympijských her jsem se zúčastnil již čtyřikrát. Je pro mě velkou ctí, že jsem mohl být nositelem pochodně s paralympijským ohněm při těchto hrách v Soči. Značce Volkswagen Užitkové vozy velmi děkuji, že mi to bylo umožněno! Na tuto událost po celý zbytek svého života nezapomenu! S organizací her jsem maximálně spokojený. Jsem přesvědčen o tom, že se vydaří: jak v ruském, tak i v německém týmu jsou velmi dobří sportovci. Na základě toho si myslím, že lze očekávat velmi dobré výsledky,“ popisuje své dojmy Martin Braxenthaler, německý zlatý medailista v paralympijském běhu na lyžích.


Vytisknout

Diskuze: Volkswagen Užitkové vozy podporuje zimní paralympijské hry 2014 v Soči

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Audi brzy pozná zelenou na semaforu - anotační foto

Audi brzy pozná zelenou na semaforu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud