Za kulturou v americkém stylu

Kino | foto: Wikipedia

Vládní omezení se postupně zvolňují, ale do kin se stále podívat nemůžeme. Jisté řešení přináší autokino. V Praze již fungují dvě, ale jsou i jinde v České republice.

Autokina u nás rozhodně nemají takovou tradici jako třeba ve Spojených Státech, ale v současné době se to jeví jako ideální a hlavně bezpečná alternativa k běžným kinům. Zůstanete v bezpečí svého vozu a můžete si vychutnat filmový zážitek na velkém plátně. Že se něco takového nedá srovnávat s koukáním se na film doma netřeba dodávat.

O kvalitu zvuku je postaráno. Každý návštěvník autokina na Žižkově po příjezdu obdrží přijímač s AUX kabelem, který použije do svého autorádia. Pokud rádio nemá AUX výstup, bude návštěvníkovi zapůjčen přenosný reproduktor. U letiště na to jdou jinak. Zvuk promítaného filmu vysílají FM a návštěvníkům tedy stačí naladit rádio.

audiosystém | foto: Volkswagen

Návštěvníci autokina na Žižkově si během filmu mohou mobilním telefonem objednat občerstvení. To bude pečlivě zabaleno a obsluha ho dodá přímo do auta.

Cena vstupenky do autokina není za osobu, jak je tomu běžně zvykem, ale za automobil. Na žižkovském nádraží si za filmový zážitek účtují 400 Kč, u letiště 600 Kč. Do autokin nebudou vpuštěni motoristé v kabrioletu a na motocyklu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy