Ford Super Duty F-250 Baja 1000, obří pick-up s točivým moment 1437 N.m.

Ford F-250 | foto: motor1.com

Americký dealer značky Ford nabízí kromě sériových modelů i vozy s vlastní úpravou. Ford Super Duty F-250 Baja 1000 dostal své jméno podle ohromného točivého momentu, který přesahuje 1000 liber na čtvereční palec.

Long McArthur, dealer prodávající automobily značky Ford, sídlící v americkém Kansasu, si vzal do parády sériový Ford Super Duty F-250. Upravil jej po vzoru ve Státech velice populárních offroadů, jezdící závod Baja. Přeplňovaná dieselová V8 o objemu 6,7 litrů prodělala řadu úprav, jejímž výsledkem je monstrózních 1060 lb-ft, což pro nás Evropany znamená 1437 N.m.

Ford F-250 | foto: motor1.com

Kromě motoru doznal úprav i podvozek. Odpružení má prodloužený zdvih a tlumiče dodala jednička v oboru Fox. Pick-up od Fordu jezdí na 20" kolech s terénními pneumatikami BF Goodrich s průměrem 35". Dále na autě nalezneme pevnostní nárazníky a LED mlhová světla. O luxusnější interiér se teď stará kožené čalounění, jenž vystřídalo to látkové a výdechy ventilace přivedené také k druhé řadě sedadel.

Momentálně dealer disponuje čtyřmi takto upravenými vozy. Kromě červené jsou po jednom též bílý, černý a tmavě modrý. Za každý z těchto čtyř upravených pick-upů si prodejce řekne o 69 999$ (asi 1,6 miliónu Kč).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy