Fanoušek Star Wars si v garáži postavil repliku vznášedla Luka Skywalkera

Star Wars | foto: carakoom.com

Colin Furs je oddaný fanoušek filmové ságy Star Wars a jako takový se rozhodl doma takřka na koleni postavit věrnou repliku vznášedla, v němž se na plátně kin proháněl Mark Hamill v roli Luka Skywalkera.

Levitace je hudbou vzdálené budoucnosti, a tak se Colin rozhodl pro poněkud konvenčnější pohon. Jako základ jeho "vznášedla" posloužil elektrický golfový vozík. Původní slabý elektromotor šel pryč a na jeho místo putoval silnější. Stejně tak byly nahrazeny nedostatečně koncipované baterie. Na podvozku golfového vozíku je kostra vyrobená z překližky. Karosérie je z tenkého plechu, tvarovaná do konečné podoby pomocí ohýbačky, kladiva a svářečky. Pozoruhodným prvkem je velké zaoblené čelní plexisklo. To bylo pravděpodobně vyrobené na zakázku. Hezkým detailem jsou nefunkční trysky. U jedné z nich chybí kryt, a tak je krásně vidět do jejich útrob.

Původní originální vznášedlo pro film Star Wars bylo navrženo a vyrobeno společností Ogle Design. Jezdilo na podvozku malé britské tříkolky Bong Bug. I při natáčení scén jezdilo vznášedlo na kolech a filmaři museli přijít na to jak zajistit, aby ve finální podobě vytvářelo iluzi levitujícího vznášedla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy