Chcete jezdit jako mistr světa F1? Nyní máte možnost

Audi RS6 Avant | foto: Nettiauto

Ve Finsku je nyní na prodej Audi RS6 Avant, s úpravou od firmy BSR, po jezdci F1 Kimi Räikkönenovi. Za ojeté rychlé kombi po slavném jezdci chtějí prodejci 125 000 €, což je přibližně dvakrát více, než je běžná cena podobně starých RS6.

Na Audi RS6 Avant není nejzajímavější jeho vysoká cena ani zvýšený výkon motoru, ale jeho dřívější majitel Kimi Räikkönen, čtyřicetiletý finský pilot Formule 1. Jeho největší úspěch je titul mistra světa roku 2007, který získal s vozem Scuderia Ferrari F2007.

Audi RS6 Avant | foto: Nettiauto

Bílé Audi rozhodně není tak rychlé, jako Kimiho pracovní náčiní, ale i tak se nejedná o žádné ořezávátko. Už sériové provedení bylo velice rychlé. Tento konkrétní kus si vzali do parády lidé od firmy BRS. Původní výkon 560 koní se jim podařilo zvýšit na nynějších 680 koní. Točivý moment vzrostl, z už tak působivých 700 N.m., na téměř monstrózních 900 N.m. Maximální rychlost byla zvýšena na 325 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h je otázkou jen 3,9 s.

Jen pro zajímavost, Kimiho upravená Audi má o velmi slušných 80 koní a 100 N.m. více, než nabízí nedávno představená nová generace Audi RS6 s mild hybridní V8.

Pokud tedy máte zájem o opravdu schopné sportovní kombi se zajímavou historií, které za 5 let svého života ujelo 69 000 km, neváhejte kontaktovat dealera. Vůz stojí před společností Netti Auto, webová stránka je www.nettiauto.com.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy