Racing Expo, stovky výjimečných vozů v obří fotogalerie

Racing Expo Ferrari | foto: Petr Boháč

Během uplynulého víkendu se v areálu PVA v pražských Letňanech konal již třetí ročník výstavy sportovních a závodních vozů Racing Expo. A bylo se opravdu na co dívat.

Každý ročník výstavy je, co se týče prezentovaných automobilů a motocyklů, bohatší a zajímavější. Cílem organizátorů je umožnit fanouškům rychlých kol a řvoucích motorů, lépe se seznámit se stroji, které mohou znát maximálně z televize. Ti šťastnější je mohli zahlédnout na pár vteřin, když se kolem nich prohnali na nejrůznější kolbištích, jak tuzemských, tak i světových podniků. A je jedno, zda se jedná o okruhové závody, legendy rallye nebo speciály pro nejtěžší závody planety Dakar.

Součást výstavy byla i atraktivní kolekce pěti modelů závodních vozů, kterou zapůjčilo Škoda Muzeum z Mladé Boleslavi. Další neméně zajímavé exponáty byly k vidění v expozicích k výročí 50 let značky MTX a 90 let motocyklů Jawa.

Racing Expo Škoda 1100 OHC | foto: Petr Boháč

Během výstavy probíhala i dražba youngtimerů, obrazů a dalších předmětů, s tématikou týkající se automobilů a motocyklů. Výběr byl opravdu široký a mít bezedné konto, tak bych na nejeden klenot na čtyřech kolech bez váhání přihodil.

Na Racing Expo jsem dorazil na pozvání od Peugeotu, který zde měl premiéru nového závodního vozu pro rallye v podobě Peugeot 208 R2 včetně autogramiády jezdců. Hned vedle stála modrá "dvěstěosmička" ve verzi GT-line. Nedávno jsem měl možnost jezdit v Peugeotu 508 GT-line a její interiér byl snad nejhezčí, ve kterém jsem kdy seděl. Vystavená 208 GT-line měla interiér nesoucí se ve stejném duchu jako u větší sestřičky a moc se mi líbil.

V rozsáhlé fotogalerii se můžete sami podívat na malou ukázku toho, co bylo na Racing Expo k vidění.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy