Nejlepší nové i ojeté auto? Britský Which? Car má jasno

Toyota C-HR | foto: Toyota

Nejnovější spotřebitelský průvodce Which? Car udělil hned 12 modelům Toyoty titul ‚Nejlepší koupě‘. Jsou mezi nimi hybridní modely i vodíková Mirai.

Do žebříčku jsou každoročně zahrnuty všechny kategorie od městských vozů po SUV. Průvodce Which? na základě vlastního komplexního testování a hodnocení spolehlivosti ze strany majitelů více než tisíce vozidel hodnotí nejlepší a nejhorší možný nákup vozů ve Velké Británii.

Protože se Toyota dlouhodobě soustředí na vozidla s alternativním pohonem, je logické, že průvodce Which? v kategoriích nových vozidel ocenil hybridní vozy s autonomním dobíjením – s výjimkou jediného, kterým je model Mirai poháněný vodíkovými palivovými články.

Zájemci o nová vozidla se stále více zaměřují na elektrifikovaná vozidla a alternativní pohony. V tomto kontextu není velkým překvapením, že Which? označuje vodíkový model Toyota Mirai jako ‚Nejlepší koupi‘, navíc v tomto významném automobilovém segmentu. Mirai údajně ukazuje na skutečnost, že „budoucnost je již tady“ a vysoce boduje proto, že „na rozdíl od elektromobilů nevyžaduje dlouhé dobíjení“.

V konkurenty nabitém segmentu větších SUV pak průvodce Which? Car ocenil novou Toyotu RAV4 Hybrid pro její „hospodárnost, kultivovanost a suverénní jízdu“ i schopnost hrát roli „skvělé alternativy k naftovým SUV“.

Toyota RAV4 Hybrid | foto: Toyota

Mezi oceněnými je také Toyota Yaris Hybrid, oceňovaná pro bezporuchový provoz v 92 procentech případů, za což si odnesla titul ‚Nejlepší koupě‘ v kategorii malých vozů.

Na úspěchy hybridních vozidel navazuje i sedmimístný model Toyota Prius+ jako ‚Nejlepší koupě‘ v kategorii MPV – oceněn byl za kvalitu dílenského zpracování, pohodlí a nízkou spotřebu paliva ve městě. Provedení Prius Plug-in Hybrid zase porotci popsali jako „krále úspornosti ve městě“.

S poukazem na spolehlivost napříč modelovou nabídkou a spokojenost majitelů vozů Toyota pak průvodce Which? Car zmiňuje, že 61 procent všech vozů Toyota, které jsou právě na trhu, bylo zařazeno do kategorie ‚Nejlepší koupě‘.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy