Co nabídne nový Volkswagen Golf R? Šéf divize R prozradil, čeho se určitě nedočkáme

Volkswagen Golf R | foto: Volkswagen

Pokud máte v oblibě univerzální hatchbacky, pak i vy jistě očekáváte představení již osmé generace Volkswagenu Golf. Právě Golf totiž James May nedávno označil za jediné auto, které by lidstvo skutečně potřebovalo. A bezesporu myslel i na milovníky sportovní jízdy, kteří se již nemohou dočkat představení nové generace sportovně laděného Golfu R. Čím by nás však R-ko mohlo překvapit?

Design nové generace Volkswagenu Golf již několikrát prosákl na veřejnost a tak největší záhady zůstávají kolem jeho techniky - a to platí především pro sportovně laděný Golf R, který bude opět představovat vrchol celé nabídky. Když tedy redaktoři magazínu dostali možnost hovořit s Jostem Capito, šéfem divize VW R, hned se zaměřili právě na nový Golf.

A protože o výkonu se mluvilo již dříve, zaměřili se redaktoři na podvozek a různé technické zvláštnosti, které nabízí konkurence. A protože Capito před odchodem k Volkswagenu pracoval pro Ford, kde pomáhal se vznikem modelu Focus RS 2. generace, přišla otázka na tzv. Drift Mode, který nabízí Ford Focus RS 3. generace.

Jak ovšem Capito naznačil, v případě nového Golfu R se ho nejspíš nedočkáme, ačkoliv někteří jiní konkurenti už se od Fordu inspirovat nechali. Svou odpověď pak zdůvodnil následovně: „Focus RS působí zaměřený na zábavu nadevše.," uvedl Capito. "Drift mode je technologií, kterou dostali díky využitému pohonnému systému zdarma. Ale není to nic pro nás."

Když už tedy Golf nebude umět "driftovat" na povel, nabízí se otázka, zda by nemohl dostat třeba natáčecí zadní nápravu. Tu pro svůj ostrý hatchback využil například Renault u modelu Megane RS. Podle Capita se však nedočkáme ani této technologie, která prý není pro auto velikosti Golfu nezbytná.

A co ten výše zmíněný výkon? Dříve se sice spekulovalo, že nový Golf R by měl nabídnout až 400 koní, nicméně to vzhledem k zadání udržet cenu pod 50 000 Euro také padlo. Nakonec se tak pod kapotou nejspíš dočkáme stáda čítajícího lehce přes 300 koní.

Nový Golf tedy pravděpodobně nebude o moc výkonnější, přesto se dá i díky novému šasi očekávat celá řada benefitů, jako třeba vyšší tuhost, lepší manévrovatelnost, nižší hmotnost, lepší agilita, atd. Zkrátka nezbývá, než se nechat překvapit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy