Policisté se pochlubili zabaveným traktorem, jeho řidič chtěl závodit s motorkáři

Policisté zabavili nepojištěný traktor, jehož řidič se pokoušel závodit s motorkáři | foto: twitter

Britská policie se na sociálních sítích pochlubila skutečně netradičním úlovkem. Jedna z hlídek ve Wiltshire totiž zabavila traktor, jehož řidič se pokoušel závodit ve sprintu s motorkáři. Jak se navíc později ukázalo, traktor neměl pojištění a v nádrži měl nezdaněnou naftu.,

Představit si závod traktoru a motorek je pro většinu z nás sice těžko představitelné, přesto právě tohle vedlo k zabavení zánovního modrého traktoru Holland T6 175, jehož fotografie se objevila na twitteru policistů z britského Wiltshire.

„Tým 1 si dnes připsal dost neobvyklý zásah. Traktor byl zastaven poté, co někdo oznámil, že se pokouší závodit s motorkami ve sprintu!" - uvedli policisté v příspěvku pod fotografií. Zmíněný traktor má přitom váhu okolo 5 tun a výkon 175 koní, jak doplňuje web AutoEvolution, který na zprávu upozornil.

Závodění ve sprintu s motorkáři však nebyl jediný prohřešek, kterého se řidič dopustil. Jak se později ukázalo, traktor nebyl pojištěn a v nádrži měl tzv. „červenou naftu." Tento typ paliva je však určen pouze pro zemědělskou činnost, neboť není nijak zdaněn.

Příspěvek o zabaveném traktoru vyvolal na sociálních sítích řetězovou reakci. Zatímco většina komentujících se bavila, někteří lamentovali nad bezohledností řidiče, který mohl svým jednáním ohrozit ostatní účastníky provozu.

Samotní policisté se však svým příspěvkem snažili upozornit na to, aby lidé nejezdili automobily s chybějícím pojištěním. I proto do textu zahrnuli hashtag #DriveInsured. Na varování před závody, nebo konkrétně závody v zemědělské technice proti motorkářům, už se ale v příspěvku místo zřejmě nenašlo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy