Hudba podle Subaru? Vychutnejte si netradiční klip plný zvuků různých STI

Ilustrační foto | foto: youtube.com

Automobilka Subaru, respektive její oddělení Subaru Tecnica International (alias STI), se pochlubila poměrně nevšedním minutovým hudebním klipem, který bly vytvořen pouze ze zvuků různých modelů s označením STI. Nečekejte však jen zvuky motorů a výfuků, klip je totiž podivnější, než byste čekali.

Nevšední videoklip, který alespoň po hudební stránce nepatří k těm zrovna nejchytlavějším, zveřejnila automobilka na svém úsměvně pojmenovaném kanálu STI On-Tube, který je plný podobně zajímavého obsahu.

zdroj: youtube.com

Zvuky v pozadí se neskládají pouze ze zvuku plochého motoru typu boxer či zvuku výfuků, ale také ze zvuků startování, volnoběžných otáček nebo vytáčení motoru. Své místo si však  klipu našly i zvuky různých přepínačů v interiéru, jako je tlačítko stop-start nebo elektronická parkovací brzda, zvuky stěračů nebo blinkrů.

Všechny zvuky byly nejprve natočeny samostatně a až poté začaly být míchány a různě upravovány do rytmické melodie. Na pozadí se pak objeví i zvuky konvenčních hudebních nástrojů, které klip dotvářejí a dávají mu finální podobu. Rozhodně se nejedná o melodii, která by se vám zaryla do paměti, ovšem i tak je na ní něco, co vás přinutí si klip párkrát zopakovat.

I přes zajímavou myšlenku a skvělé zpracování se však v klipu objevuje i pár věcí, které nedávají příliš velký smysl. Modely s označením STI si totiž získaly největší slávu díky své spojitosti se světem rally a staly se tak synonymem pro ostrou jízdu. To se však příliš neslučuje s voličem automatické převodovky na záběrech, ani se zvukem elektronické parkovací brzdy, se kterou si prostě moc zábavy neužijete.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy