Poslední vteřiny před nehodou: Jak probíhá chvíle před tragédií?

Nürburgring si málem připsal další vážná zranění, řidič však naštěstí předvedl správnou reakci | foto: youtube.com

Pokud se chce člověk vypravit na den volných jízd na slavném německém okruhu Nürburgring, musí počítat i s variantou, že se mu jeho jízda nevydaří. Ne nadarmo se tomuto místu říká "Zelené peklo,"o čemž by ostatně mohly vyprávět stovky profesionálních i amatérských závodníků. V některých případech se však řidiči podaří zachránit i situace, které aspirují na titul nejděsivějšího zážitku v životě.

Jedním z příkladů je video, které se nedávno objevilo i na YouTube kanálu "RACINGFUN NORDSCHLEIFE." Objektiv kamery zde sleduje zatáčku, kterou co chvíli projíždí ve vysoké rychlosti sportovní vozy. Po průjezdu stříbrného BMW se však přihlížejícím naskytne nevídaný pohled.

Řidič malého Daihatsu zachránil situaci ne poslední chvíli | zdroj: youtube.com

Za masivního skřípění pneumatik se totiž na scéně objeví malé stříbrné Daihatsu Cuore, které se pohybuje pouze po dvou kolech na levé straně. Jeho řidič si totiž najel do zatáčky příliš rychle, vůz začal být přetáčivý až se nakonec rozhodl udělat alespoň kotrmelec.

Řidič v kabině však dokázal nějakým naprostým zázrakem strhnout řízení tak, aby tragédii předešel. Malé Daihatsu se tak jen pár centimetrů nad asfaltem zvedlo a zamířilo zpátky na všechna čtyři kola. 

Při zpomalených záběrech je pak vidět, že vůz prakticky škrtal zrcátkem řidiče o asfalt. Řidič však pravděpodobně strhl volant nalevo, díky čemuž si to vůz sice namířil ven z dráhy, ještě předtím se ale vrátil na čtyři kola a řidič ho již zkrotil.

Není známo, zda se řidič zranil, nebo pokračoval v jízdách. Dle našeho skromného názoru to však již nejspíš odpískal a šel se domů vzpamatovat. Nabourat na slavném Nürburgringu totiž není žádná sranda. Jak kvůli zdraví, tak kvůli cenám poškozených svodidel, škodě na auta, atd.

Řidiči Daihatsu Cuore předvedl na Nurburgringu skutečně ohromný kousek | zdroj: youtube.com

Později se na YouTube objevila další videa, která zachycují potenciální nehodu z pohledu řidiče, vozidla i spolujezdce. A podívaná je to skutečně šílená.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy