Z obyčejného řidiče se stal hrdina internetu. Jeho čin zachytila kamera

Pokus o krádež motocyklu skončil pro zloděje fiaskem | foto: youtube.com

Říká se, že hrdina je ukryt v každém z nás. A tyto záběry z Velké Británie toto staré rčení pouze potvrzují. Náhodný řidič se totiž stal svědkem krádeže, se kterou se ale nehodlal smířit. A i přes prvotní ústup, který byl naprosto pochopitelným, se nakonec rozhodl zasáhnout. A jeho zásah proběhl s takovou silou, že na to dvojice zlodějů zřejmě pořádně dlouho nezapomene. Naštěstí pro nás však celý incident natočila bezpečnostní kamera.

Bezpečnostní kamera, která byla umístěna na jedné z londýnských ulic, je nasměrována na motorku, která je velice natěsno zaparkována mezi nákladním a osobním vozem. I přes tento "úkryt" si však motocyklu všimne dvojice, která kolem projíždí na skútru.

A motocykl musel spolujezdce na skútru skutečně zaujmout, neboť již po cca 20 minutách se skútr znovu vrací na scénu a spolujezdec míří přímo k motocyklu, zatímco řidič skútru hlídá okolí. Po chvíli se však na scéně objevuje malý stříbrný vůz, jehož řidiči přijde celá situace podezřelá a tak zastavuje a vystupuje.

Po pár slovech se však proti němu vyřítí řidič skútru, který má v ruce nějaký předmět, se kterým nejdříve bouchne do karoserie a následně řidiči vozu urazí zrcátko - zřejmě aby demonstroval svou sílu, agresivitu i odhodlání přikročit k násilí. Řidič vozu se tak zcela logicky dá na ústup a z místa se vzdaluje.

Jeho pozornost však dvojice zřejmě připravila o sebedůvěru a tak se rozhodli dát na útěk - to se jim ovšem nepovede. Řidič vozu se totiž nehodlá smířit s tím, že by měla tahle parta grázlů vyhrát. Proto mimo záběr kamery řadí zpátečku, nabírá rychlost a namířeno má přímo proti skútru. Řidič i spolujezdec uskakují na poslední chvíli, následuje prudká rána a skútr leží na zemi.

Řidič se ještě snaží skútr zvednout, tou dobou už ale vystupuje řidič automobilu, který s telefonem na uchu zahání zloděje na ústup a skútr zůstává na místě. Dvojice na skútru dostala lekci, přišla o lup a ještě o vlastní skútr. Zda se je podařilo dopátrat a obvinit nevíme, majitel motocyklu však řidiči auta bezesporu dluží minimálně pozvání na pivo.

Řidiči vozu nebylo jedno, že se někdo snaží ukrást cizí majetek | zdroj: youtube.com

Řidič automobilu se totiž zachoval hrdinně ale současně rozumně. V ohrožení jedním z útočníků opět nasedl do auta, které ale poté využil jako svou zbraň. Neříkáme, že jeho reakce byla zcela vzorová, rozumná či hodná následování, ovšem už jen skutečnost, že se u místa zastavil, donutila zloděje přestat se svým konáním. Sáhněme si ale do svědomí, kdo by také zastavil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy