Velkolepá cesta napříč USA? Daniel Ricciardo si zvolil velmi neobvyklý vůz

Daniel Ricciardo se vydal na cestu napříč USA ve velmi neobvyklém voze | foto: Red Bull Racing

Vydat se autem na cestu napříč USA je snem nejednoho dobrodruha a cestovatele. Překonat vzdálenost 6725 kilometrů na cestě ze San Francisca do Miami chce však více než jen dobré řidičské a orientační schopnosti. Musíte mít také správný vůz, ideálně s pořádnou V8, který vás po cestě nikde nenechá a poskytne vám dostatek komfortu. Nebo alespoň výkonu, jako v tomto případě.

Závodní tým Red Bull Racing totiž spáchal další skvostné promo-video, ve kterém vypravil na cestu napříč USA jednoho ze svých jezdců v závodech Formule 1, kterým není nikdo jiný než Daniel Ricciardo. A na cestu dostal skutečně speciální vůz.

Trasa ze San Francisca do Miami pak nebyla zvolena náhodně. Mělo se totiž jednat o propagaci k závodům Velké ceny Miami, která měla odstartovat v roce 2019 a jezdit se měla dalších 10 let - jak ovšem uvádí web Jalopnik, z těchto plánů nakonec sešlo.

Jakmile už se ale Red Bull k natočení videa rozhoupal, nic ho nemohlo zastavit. V unikátním road-trip movie z pohledu kokpitu závodního speciálu Formule 1 tak můžeme vidět fantastické záběry na úchvatná místa západního pobřeží USA i řadu komických scén, jako jsou zastávky "v boxech" uprostřed jinak vytíženého mostu, nebo na opuštěné dálnici v nevadské poušti.

Celým videem navíc provází fantastický zvuk motoru závodního speciálu RB7 z roku 2017. Jak nejspíš odborníci poznají, pod kapotou se neukrývá dnes používaný přeplňovaný motor V6, ale ještě tradiční vidlicový osmiválec - ten ostatně Red Bull používá pro svá propagační videa často. Jak navíc poznamenávají na Jalopniku - pro cestu napříč USA je tradiční V8 jediným správným motorem.

Díky obrovskému rozpočtu si navíc Red Bull mohl dovolit i vyklizení jinak rušných ulic, díky čemuž mohl vytvořit naprosto perfektní scenérie. Ostatně kdy jindy byste mohli vidět závodní speciál v centru San Francisca, jak poskakuje po kolejích? Nebo na ikonickém mostě Golden Gate Bridge?

Daniel Ricciardo se vypravil na cestu napříč USA ve speciálu Formule 1 | zdroj: youtube.com

Jediným smutným paradoxem pro Američany však může být skutečnost, že většina z nich si podobnou radost zřejmě nikdy neužije. Zatímco Ricciardo se nemusí bát rozvášnit svůj speciál kdekoliv se zachce, běžný smrtelník by platil na každém rohu pokuty nesmlouvavým policistům.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy