Školácká chyba proměnila čerpací stanici v peklo, něco takového se přitom může stát každému

Ze zánovního Lamborghini Huracán Performante zbyla jen ohořelá kostra | foto: motor1.com

Tankování paliva u čerpací stanice je pro mnoho z nás jen nepříjemnou rutinou, která nás stojí čas a peníze. Lidé proto mnohdy u čerpacích stanic příliš nepřemýšlejí a jedou si podle svých zvyků. Takový přístup se však může zvrtnout ve velice dramatickou situaci - například když zapomenete z nádrže vytáhnout tankovací pistoli.

Minulý týden byl pro majitele Lamborghini Huracán skutečně nešťastným obdobím. Kromě modelu Spyder, jehož majitel zazmatkoval a poslal svůj vůz pod zaparkovanou Hondu, byl totiž zničen i model Performante, který se kvůli chybě jiného řidiče proměnil v ohnivou kouli.

Majitel vozu, který se společně s dalšími přáteli účastnil závodu „Goldrush Rally," totiž v St. Louis zaparkoval u čerpací stanice Mobil1, kde chtěl doplnit palivo. Když ale stál u kasy, řidič MPV Chrysler, který tankoval u vedlejšího stojanu, zapomněl pistoli v nádrži, rozjel se a hadici přetrhl.

Zatímco Chrysler pokračoval v jízdě, z utržené hadice začalo stříkat palivo, které se bohužel dostalo i na rozpálený kryt motoru. Krátce na to zachvátily vůz plameny, které ho naprosto zničily. Celou událost přitom natočil náhodný svědek, který zaparkované skvosty u čerpací stanice obdivoval.

Podle očitých svědků se krátce po vyšlehnutí prvních plamenů proměnil celý vůz v ohnivou kouli, která všechny vyděsila. Lidé tak začali utíkat na druhou stranu silnice a volali hasiče. První jednotka dorazila na místo během chvíle, vůz už se však zachránit nedal.

Huracán Performante byl přitom představen teprve minulý rok na autosalonu v Ženevě. Jeho 5.2 litrový motor V10 produkuje výkon přes 631 koní a akceleraci z 0 na 100 km/h zvládá za 2.9 sekundy. Maximální rychlost pak dosahuje až 350 km/h.

Organizátor závodu Goldrush Rally, který odstartoval 22. června v Bostonu a skončil minulý týden v Las Vegas, pak na svém isntagramovém účtu „s radostí oznámil, že během požáru u čerpací stanice v St. Louis, během kterého shořelo Lamborghini Performante jednoho z účastníků Goldrush Rally, naštěstí nebyl nikdo zraněn."

Ve výše zveřejněném příspěvku doporučujeme obzvláště druhé video, které jasně ukazuje, jak celý požár vznikl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy