Nejlevnější Ford GT na světě? Cena přesně odpovídá stavu

Ilustrační foto: Ford GT Jeremy Clarksona | foto: Koláž: AutoRoad.cz

Pokud po nocích bezcílně prohledáváte stránky automobilové inzerce a tajně doufáte v nález nějaké té zajímavé investice, pak už jste se nepochybně setkali s neuvěřitelnými nabídkami, které vás upřímně pobavily. Inzerát na nejlevnější Ford GT ze zámoří je příspěvkem v podobném stylu, kde cena skutečně odpovídá stavu.

Když se v roce 2005 objevila nová generace Fordu GT, všichni byli nadšení a obdivovali její křivky, které byly poctou legendě z let šedesátých. Čistokrevný závoďák s motorem uprostřed měl dostatek výkonu, agresivní postoj a mezi sběrateli se stal rychle populární, což vystřelilo jeho cenu dost vysoko.

Na americkém aukčním webu Copart se však objevil inzerát, který nabízí bezkonkurenčně nejlevnější Ford GT. Přesněji řečeno tedy nabízí pár součástek, které přežily ničivý požár. S největší pravděpodobností se jedná jen o skvělou recesi, ovšem stále existuje možnost, že by to někdo mohl myslet vážně.

Ze zničeného auta zbyla jen spousta prachu a pár orezlých součástek, ze kterých se nám podařilo identifikovat jen součásti výfukového systému, jeden brzdový kotouč, části motoru a části převodovky. Samotný motor ani převodovka se v popelu zřejmě nenachází.

Inzerát bohužel nezmiňuje příčiny požáru, které udělaly z úchvatného vozu jen hromádku popela. Podle webu CarScoops se však nejspíš jednalo o vážnou dopraní nehodu, která skončila požárem. Ten pak zničil téměř vše - dokonce i zbylé díly mohou posloužit nanejvýš jako závaží.

A jak už jsme psali výše - cena odpovídá stavu. A protože se jedná o aukci, bylo jen na lidech, kdo kolik přihodí. Ve výsledku však nikdo nepřihazoval a inzerát už zmizel. Prodejce si tedy nejspíš uvědomil, že jedinou šancí jak na zbytcích něco vydělat, bude odvézt je do sběrny surovin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy