Svérázný důchodce má na radary jasný názor, nakonec kvůli němu ale skončil za mřížemi

Svérázný důchodce dal jasně najevo, co si myslí o měření rychlosti | foto: twitter

Silniční radary jsou prokletím dnešní doby. Již řada výzkumů prokázala, že jejich dopad na bezpečnost je téměř zanedbatelný, ovšem jejich výnosy do městských či státních kas jsou jednoduše nezanedbatelné. A pokud se s nimi rozhodnete bojovat, nemusí to skončit zrovna dobře, jak se na vlastní kůži přesvědčil tento britský důchodce.

Sedmašedesátiletý důchodce Timothy Hill, který pochází z hrabství Severní Yorkshire, už měl plnění státní či obecní kasy na úkor řidičů plné zuby a tak se rozhodl jednat. Svůj Range Rover nechal vybavit laserovou rušičkou radarů a každý průjezd kolem policejních kamer okořenil vztyčeným prostředníčkem.

Je to vcelku pochopitelné jednání, ke kterému občas inklinujeme všichni, ovšem policisté pro něj tolik pochopení neměli a Timothy Hill nakonec stanul před soudem, který mu na rok zakázal usednout za volant a navíc ho i v jeho věku poslal na 8 měsíců do vezení kvůli "bránění ve výkonu spravedlnosti."

Tiskové vyjádření policie ze Severního Yorkshire uvádí, že Hill projel v průběhu prosince třikrát kolem mobilní "bezpečnostní" kamery na dálnici A19 poblíž Easingwold, přičemž pokaždé na kameru ukazoval vztyčený prostředníček. Navíc policisté při každém jeho průjezdu zaznamenali laserovou rušičku na jeho bílém Range Roveru.

A zatím co samotný vztyčený prostředníček Hilla do problémů nedostal, neboť ono gesto vůči policistům není ani v zákony sevřené Británii považováno za zločin, instalace laserové rušičky už porušením zákona je, neboť kamerám nedovoluje obohatit se na projíždějících řidičích.

Ani samotné gesto však ničemu nepřidalo, jak dodává dopravní konstábl Andrew Forth z policie v Severním Yorkshire, který vedl vyšetřování. Jak sám uvedl „Pokud na sebe chcete upoutat pozornost, opakovaným máváním vztyčeného prostředníčku na auto s radarem, zatím co jedete v autě s instalovanou rušičkou, je excelentním způsobem jak toho dosáhnout."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy