Chtěl dokázat, že on nehodu nezavinil. Policii předal video, díky kterému skončil ve vězení

Kamera umístěná za čelním sklem automobilu | foto: youtube.com

Palubní kamery si v posledních letech našly cestu do milionů automobilů. A vlastně se ani nelze divit, neboť jde o nedocenitelné pomocníky, kteří vám mohou v případě dopravní nehody značně ušetřit práci při dokazování viny. Ještě před předáním jejich záznamu policii byste se ale měli přesvědčit, že vám jejich záznam nemůže uškodit stejně jako v tomto případě.

Na trhu jsou desítky různých palubních kamer, z nichž většina se sama aktivuje po nastartování motoru. Kamera poté zaznamenává vše, co se před automobilem děje. V případě nezaviněné kamery se může takový záznam stát skvělým pomocníkem, nicméně člověk by si měl být jistý, že na záznamu není nic, co by mu mohlo ještě více uškodit.

O tom se na vlastní kůži přesvědčil Xavier Inocencio Moran z Floridy, který se stal 5. dubna účastníkem dopravní nehody. Podle Palm Beach Post však policistům vypověděl, že za nehodu může jiný řidič, který mu vjel přímo do cesty. Aby to dokázal předal policistům svou palubní kameru a podepsal dokument, podle kterého si mohou policisté záznam celý prohlédnout.

Máte rádi auta? Hledáme nové lidi do redakce. Napište nám na redakce@autoroad.cz a staňte se naším redaktorem.

Když si ale policisté záznam pustili, nemohli uvěřit svým očím. Na záznamu sice byla dopravní nehoda, ovšem kromě toho zde také byly záběry, na kterých si Moran bere z kufru svého auta baseballovou pálku a společně s neznámým komplicem rozbíjí skleněné dveře obchodu s kosmetikou a následně ho vykrádá.

Během dvou dnů si tak pro Morana policisté přijeli a obvinili ho z přepadení s nebezpečnou zbraní a kladení odporu při zatýkání. Jak dopadlo vyšetřování dopravní nehody sice nevíme, nicméně to teď Morana asi příliš netrápí. A my se vlastně ani nedivíme.

Pro ostatní se tak sluší připomenout, že ještě než předáte záznam své palubní kamery do rukou zákona, měli byste se přesvědčit, že se na něm nedopouštíte ničeho protizákonného. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy