Zmatený řidič přejel sjezd z dálnice, co následovalo je těžko pochopitelné

Těžko pochopitelné jednání řidiče bílého sednu vedlo k dopravní nehodě a zablokování dálnice | foto: youtube.com

Na internetu se v poslední době objevilo hned několik videí, která zachycují řidiče při naprosto nepochopitelném jednání na dálnicích. Poslední případ, který se odehrál na čínské dálnici, je však pravděpodobně tím vůbec nejšílenějším a nejnepochopitelnějším. Ostatně posuďte sami.

Hlavním aktérem videa je řidič bílého vozu, který během jízdy po dálnici minul odbočku. To už se někdy v životě stalo většině řidičů, ovšem zatím co drtivá většina z nás by pokračovala a sjela na nejbližším možném sjezdu, tenhle chlapík se kvůli své chybě rozhodl ohrozit všechny ostatní účastníky provozu.

Svůj vůz, kterým by mohl být starší Peugeot 308 Sedan, totiž řidič zastavil doslova uprostřed dálnice. V momentě, kdy se zezadu blížil červený náklaďák, navíc řidič najel více do pravého pruhu, tedy přímo před nákladní vůz. Jeho řidič se sice stihl vyhnout srážce, ovšem prudké změny směru náklaďák rozhoupaly a ten nakonec skončil na boku.

Další řidič náklaďáku se střetu vyhnul jen za cenu prudkého brzdění, které vedlo k "zlomení" celé soupravy a proražení palivové nádrže. Řidič bílého vozu však celou nastalou situaci ignoroval a pomalu dojel k sjezdu a následně dálnici opustil.

Řidiči obou náklaďáků, kteří předvedli bryskní reakce, naštěstí vyvázli bez zranění. První z vozidel, které skončilo na boku, však vezlo ovoce, které se následně po dálnici rozsypalo a omezilo provoz. Zásah hasičů si navíc vyžádalo i unikající palivo z proražené nádrže modrého stroje.

Děsivá situace na čínské dálnici naštěstí skončila bez zranění | zdroj: youtube.com

Řidič bílého sedanu byl policií následně vypátrán, nicméně úřady nesdělily, jaká je výše jeho trestu a zda za tento kaskadérský kousek přišel o řidičák.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy