Tohle se neděje každý den. Policie našla ukradené Ferrari, nebo aspoň to, co z něj zbylo

Ukradené Ferrari 458 Italia mělo zmizet ze světa po jednotlivých dílech | foto: twitter

Majitel ukradeného Ferrari 458 Italia měl štěstí v neštěstí. Jeho automobil se totiž našel, ovšem rozhodně ne v takovém stavu, v jakém ho zanechal na parkovišti. Zlodějům totiž nejspíš došlo, že prodávat celý vůz je velké riziko. Místo toho se tedy raději vrhli na rozebírání a vůz rozprodávali po dílech.

Jihoafrický majitel bílého Ferrari 458 Italia musel mít jistě dobrou náladu, když mu místní policie oznámila, že jeho automobil byl nalezen v průmyslovém parku v oblasti KwaZulu-Natal. Horší na této zprávě však byla skutečnost, že přední část vozu chybí.

Mediální agentura Crime Air Network Initiative, která sdílela dvě fotografie nalezeného vozu, na sociálních sítích uvádí, že díly byly demontovány a následně prodávány za účelem zisku. Fotografie také odhalují chybějící zámek na dveřích řidiče, což ukazuje na způsob, jakým se zloději do automobilu dostali.

Konejšivou zprávou pro majitele vozu může být fakt, že zloději byli během rozebírání evidentně pomalí a pečliví, takže se nedostali dál jak z A-sloupek. Navíc je na fotografiích vidět, že například brzdy jsou nedotčené a řada chybějících dílů, včetně dveří spolujezdce, se stále povaluje po dílně.

Navíc se zdá, že interiér zůstal kompletně nedotčen, stejně jako atmosfericky plněný motor V8. Pokud tedy pojišťovna ani policie nebudou dělat obstrukce, mohl by se vůz po pár dnech v servisu Ferrari vrátit na silnice. Už teď je ale jisté, že oprava to rozhodně nebude laciná.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy