BMW představilo upravené M4 DTM. Zkrotit ho bude chtít zkušenosti a odvahu

BMW M4 DTM 2018 | foto: BMW

Automobilky BMW a Mercedes spolu soupeří v celé řadě odvětví, ovšem tento rok je to naposledy, co se utkají na závodech DTM. Mercedes se nejspíš bude snažit rozloučit z prvních míst, ovšem předtím si bude muset poradit s novým BMW M4 DTM, se kterým se automobilka před pár dny pochlubila

V základech zůstává nové BMW M4 DTM stejné, ovšem vzhledem k novým regulacím omezující míru přítlaku sáhli konstruktéři do jeho aerodynamické výbavy a trochu ji očesali. Nový model tak bude nepatrně rychlejší a navíc bude od pilota vyžadovat více zkušeností, více uvažování a bezpochyby i vyšší soustředění.

Designové změny jsou vidět již na první pohled, přesto nám ale BMW přichystalo i praktickou tabulku, která srovnává změny mezi minulým a současným provedením. Z boku si tak můžeme všimnou zjednodušení vzduchových kanálků, které navíc přišly o svou bodní stěnu. Na krajích předního nárazníků ubyly karbonové usměrňovače proudění vzduchu a zadní část byla také výrazným způsobem zjednodušena.

Bruno Spengler, šampion z roku 2012, už se nemůže dočkat, až novou generaci BMW M4 DTM 2018 vyveze na závodní trať. "Méně přítlaku bude znamenat větší výzvu pro řidiče, kteří jezdí s autem na limitu. Nové regulace také vyvíjí vyšší tlak na konstruktéry a jejich práci při ladění vozu, neboť nyní bude mechanická přilnavost důležitější než kdy dřív."

Kanadský řidič však není jediný, kdo usedne za volant nové M4 DTM. Spolu s ním si nové DTM užije i Philipp Eng, Joel Eriksson, Augusto Farfus, Marco Wittmann nebo Timo Glock. Ti všichni se pak na startovním roštu utkají s konkurencí v podobně Audi RS5 nebo Mercedes-AMG C63. Největší konkurence se pak očekává právě od druhého jmenovaného, neboť pro Mercedes se jedná o poslední sezónu v DTM.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy