Spěcháte a máte ranní námrazu na autě? Hrůza! Tohle pomůže

Ranní námraza dokáže potrápit | foto: pixabay.com

Zima v Česku ukazuje svou silnou stránku a řidiči denně bojují při ranním startování svých miláčků s námrazou. Podívali jsme se proto, jak se s nepříjemnou prací nejlépe vypořádat.

Pro mnohé z nás se stal z ranního škrábání téměř rituál. Pokud totiž nevlastníme garáž a v noci spadne teplota pod nulu, tak se této nepříjemné práci skoro nelze vyhnout. Existuje ale několik alternativ, jak se s námrazou vypořádat.

1) Klasické škrábání

K mechanickému odstranění námrazy lze použít vícero pomůcek. Specializované obchody dnes nabízejí například klasické špachtle. Je ale možné si pořídit špachtli, která je připevněná k rukavici. To je hned škrábání příjemnější, když nezebou ruce. Ti otrlejší z nás zase využívají kreditní karty.

2) Rozmrazovač ve spreji

Stále populárnější je využití chemie. K dostání jsou rozmrazovače na bázi lihu v rozprašovači. Rozmrazovač potom stačí nastříkat na sklo a nechat chvíli působit. Námraza povolí a stane se z ní kašovitá hmota. Ta se dá jednoduše setřít škrabkou nebo i stěračem.

3) Poslouží i karton

Stejně jako se v létě používají různá stínidla, aby se vůz nerozpaloval, tak v zimě lze využít například karton nebo klasické noviny. Na přední sklo je ale potřeba karton přichytit z vnější strany. Třeba pomocí stěračů.

4) Jen ne horkou vodu!

Horká voda samozřejmě v krátkodobém hledisku zamrzlé sklo rozmrazí, ale vyvoláním obrovského teplotního rozdílu může sklo prasknout.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy