Navara V6 s motorem z Mercedesu? Nissan nejspíš chystá pořádně nadupaný pick-up

Nissan Navara EnGuard Concept | foto: Nissan

Zatím co v USA jsou výkonné pick-upy poměrně běžnou záležitostí, evropský trh se může těšit pouze z jednoho modelu: nedávno představeného modelu Ranger Explorer. Potenciál tohoto trhu si však uvědomují i jiné automobilky, mezi kterými nechybí ani Nissan se svým velmi zdařilým modelem Navara.

Na téma ostrého pick-upu značky Nissan se pro motoristický web Motoring rozpovídal Ashwani Gupta, zástupce aliance Renault-Nissan. Ten v začátku rozhovoru otevřeně přiznal, že ještě donedávna bylo něco takového naprosto nemyslitelné. Nyní se však jedná o zajímavou příležitost.

Podle Gupty by neměla být úprava "chytré" a odolné Navary na "sportovní" variantu nijak náročná. Vlastně tím nejtěžším aspektem by měla být volba správného motoru, který v nabídce Nissanu prozatím chybí. Automobilka totiž spoléhá zejména na naftové 2.3 litrové čtyřválce, které toho dovedou hodně v terénu a během pracovního nasazení, ovšem se sportovním charakterem toho moc společného nemají.

Zajímavou variantou by však mohlo být nasazení některého z šestiválců automobilky Mercedes-Benz, které se objeví pod kapotou modelů třídy X. Ty jsou totiž konstrukčně postaveny právě na základech Navary, což z nich dělá ideální adepty. Bavíme se však zatím pouze o spekulacích.

Ostatně sama automobilka nejspíš ještě ani nemá jasno, zda je na trhu dostatečná poptávka, která by vývoj tohoto modelu mohla ospravedlnit. Pokud by se však Nissan pro výrobu rozhodl, mohlo by jít na mnoha trzích o zajímavého konkurenta pro nedávno představený Ford Ranger Raptor, který je nejnovějším a nejmenším ostrým pick-upem z nabídky Fordu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy