Mercedes představil nové policejní speciály. Nechybí drsný pick-up X-Class

Policejní speciály Mercedes-Benz | foto: Daimler AG

Policejní vozidla značky Mercedes-Benz už si během desetiletí vysloužila dobrou reputaci a v současné době je využívá řada policejních sborů z celého světa, včetně toho německého. Mercede se proto rozhodl svou nabídku omladit a na veletrhu policejního vybavení představí zcela nové modely v policejních barvách.

Nové modely německé automobilky, oděné do policejních barev, by měly být představeny na výstavě policejní techniky spojené General Police Equipment Exhibition & Conference (GPEC), která se bude konat od 20. do 22. února ve Frankfurtu. Automobilka pak samozřejmě doufá, že nové modely si najdou cestu jak do garáží domácích, tak i zahraničních policejních sborů.

Jedním z hlavních taháků by měla být policejní konverze nového "luxusního" pick-upu třídy X, který technicky vychází z oblíbené platformy Nissanu Navara. Už tak skvělé terénní vlastnosti posílí ještě upravené pružiny a tlumiče a na silnici řidiči ocení kvalitní odvětrávané kotoučové brzdy.

Policejní barvy a řadu drobnějších technických úprav, které mají usnadnit nelehkou službu u policie, dostaly i dodávky Sprinter a Vito Tourer. Kromě jiného se budou moci obě pochlubit i 7-stupňovou automatickou převodovkou.

Pozornost si zaslouží ale i kombík řady E vybavený novým dieselovým motorem, nebo kompaktní SUV řady GLC vybavené hybridní pohonnou soustavou 350e a pohonem všech kol 4Matic.

Ačkoliv se na fotografii nedostaly, pozornost si zaslouží i modely značky Smart, která pod Mercedes-Benz spadá. Na veletrhu by totiž měla být představena čtvrtá generace vybavená elektrickým motore, která by měla nabídnout dojezd až 160 km na jedno nabití.

Ze segmentu těžkých strojů se pak očekává prezentace modelu Acros 325 1 L8x4, který by měl nalézt uplatnění hlavně v logistice. Mohl by tak bžt využíván ke vztyčování bariér, odstraňování překáže, přepravování policejních lodí, atd.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy