Hvězdy Top Gearu utíkaly před plameny, z nového sporťáku zbyl jen popel

Moderátoři Top Gearu museli utíkat před plameny z hořícího Alpine A110 | foto: youtube.com

Moderátoři poslední série motoristického pořadu Top Gear, Chris Harris a Eddie Jordan, si během pondělního natáčení užili pár pěkně horkých chvilek - doslova. Jejich testovací Alpine A110 totiž během jízdy na Rally Monte Carlo začal hořet, ovšem oba moderátoři naštěstí unikli z vozu včas.

Událost se měla odehrát již během minulého pondělí, kdy se dvojice moderátorů za volantem francouzského sportovního vozu vydala na uzavřený úsek Rally Monte Carlo, konkrétně na trať označovanou SS17 v Monaku.

Za volantem měl zrovna sedět Chris Harris, když se na palubní desce rozsvítila kontrolka motoru, jak informoval list The Daily Mail. Krátce na to, když Harris otevřel dveře, se plameny začaly sápat po jeho rukou. Dvojice tak okamžitě opustila automobil dřív, než ho zachvátily plameny.

V tiskové zprávě, kterou Top Gear vydal, se uvádí, že na vyšetřování příčin požáru již pracuje automobilka. Dále se pak ve zprávě uvádí, že automobil byl plameny zcela zlikvidován během pouhých čtyř minut. Oba moderátory přitom mrzí, že došlo ke ztrátě tak krásného a zajímavého vozu.

Eddi Jordan pak ještě dodal, že absolvovat tuto trasu Rally Monte Carlo právě v Alpine A110 bylo jako splněný sen. Vůz měl působit velice lehce a přitom jistě. Pod vedením Harrise měl pak doslova "tančit" kolem hor. Na závěr dodal, že "je škoda, že tento test nedokončili, ale i takové věci se jednoduše stávají".

(2:41) | zdroj: youtube.com

Sama automobilka pak pouze dodala, že šlo o technickou závadu během natáčení, na jejímž odstranění už se pracuje. Do té doby však společnost zastavila veškeré řidičské prezentace před-produkčních modelů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy