Super cool nápad skončil neslavně. Pár minut zábavy přišlo naivního youtubera draho

Lamborghini Aventador bahenní lázeň příliš neocenilo | foto: youtube.com

Není to ani týden, co se na YouTube objevily záběry pestrobarevného Lamboirghini Aventador, které se spolu s dalšími luxusními vozy prohání zablácenou cestou. Mnoho z nás už tehdy nechápavě kroutilo hlavou, nicméně skutečné následky na voze se projevily až nyní.

Když mladý youtuber "Alex Choi" proháněl Lamborghini Aventador rozblácenou cestou, měl z toho evidentně radost a dobrý pocit. Obojí ho však poměrně rychle přešlo, neboť vůz začal mít problémy s přehříváním a to již krátce po nastartování. Původ tohoto problému se nabízel okamžitě: bláto ucpalo přívody vzduchu k chladičům.

Chladiče Lamborghini Aventador jsou totiž umístěny přímo před zadními koly, kde jim při normální jízdě po silnici nehrozí žádné nebezpečí. Během jízdy v terénu se však bláto dostalo i tam, kam nemělo a v míře, jež s sebou přinesla nepříjemnou zkušenost.

Řešení tohoto problému naštěstí není nijak komplikované či nákladné, ovšem rozhodně to není rychlá nebo snad čistá práce. Bylo zapotřebí sundat kola, rozebrat podběhy a chladiče vzít tlakovou myčkou. Některé kusy bláta navíc nechtěly povolit ani tlakem vody, takže přišlo na řadu jejich vyndavání ručně. Zkrátka práce k nezaplacení.

Již bez problémů s přehříváním ale stále s vozem od bláta se Choi rozhodl navštívit přehlídku sportovních automobilů, kde se jeho vůz rozhodně nedal přehlédnout. Sám by prý nechal "lambo" takhle špinavé co nejdéle, nicméně pochopil, že všudypřítomné bláto by začalo vůz ničit. Ještě po přehlídce tak následovalo ruční mytí karoserie.

Lamborghini Aventador si z bahenního zábalu odneslo pár bolístek (6:48) | zdroj: youtube.com

Ani tím však ještě "uklízecí" maraton nekončí. Třetí den musel Choi znovu do servisu, kde se nakonec znovu čistil podvozek, ovšem tentokrát pořádně. Podběhy už sice byly vyčištěny, nicméně stále zde byly doslova desítky kilogramů bláta ukryté za různými krycími plechy atd. Je nám jasné, že peníze za mytí a servis zřejmě mladíka trápit nebudou, ovšem trávit tři dny za sebou odklízením následků pár minut jízdy v blátě, by se nám rozhodně nechtělo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy