S jakými auty jsou zákazníci nejspokojenější? Prim hrají elektromobily a sporťáky

tesla model s | foto: Tesla Motors

Magazín Consumer Reports provedl rozsáhlý výzkum, během kterého se snažil najít deset automobilů, se kterými jsou jejich majitelé nejspokojenější. Výzkum sice probíhal na americkém trhu, nicméně řadu modelů najdeme i v Evropě.

Během výzkumu se lidé z Consumer Reports dotazovali lidí na jednoduchou otázek: Pokud by si museli koupit nové auto, zvolili by ten samý model? Kromě toho pak lidé museli ještě ohodnotit své automobily v šesti kategoriích: komfort, hodnota, styl, audio, ventilace, řidičské zážitky a celkové hodnocení spokojenosti s daným vozem.

Hned na prvním místě se pak možná překvapivě usmístila Tesla Model S, se kterou bylo spokojeno a rádo by si ji znovu koupilo 92 % respondentů, což je pro poměrně mladou a stále jedinečnou automobilku rozhodně pozitivní výsledek. Lidé si pochvalovali zejména vynikající výkon, strhující akceleraci, snadné ovládání a komfortní ale jistou jízdu.

Na druhém a třetím místě se umístily ryze sportovní vozy. Jen o 0,4 % za Teslou totiž skončilo Porsche 911, které těsně následoval Chevrolet Corvette s 91,2 procenty spokojených majitelů.

První pětici pak uzavírají dva reprezentanti amerického automobilového průmyslu, které v Evropě neseženeme. Na čtvrtém místě se umístil reprezentativní sedan Lincoln Contenental a pátý je pracovní pick-up Ford F-350.

Druhá pětice první desítky začíná opět sportovním vozidlem, nicméně tentokrát se jedná o malou, elegantní a zábavnou Mazdu Mx-5, která před časem nadchla i samotné redaktory magazínu. Na šestém místě se umístil oblíbený hybridní Prius a za ním druhá Tesla, tentokrát Model X.

Poměrně vysoko se umístila i oblíbená sportovní Mazda MX-5 | foto: Mazda Motor

Desítku pak uzavírá pátá generace Hondy Odyssey, která je údajně velice komfortní a má tichý interiér a Dodge Challenger, který si respondenty získal svým moderním a uličnickým vzhledem, kterým připomíná starou klasiku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy