Lada Niva, Audi S6 a sníh? Tenhle výsledek překvapil

Lada Niva v souboji s Audi S6? Nerovný souboj měl jasného vítěze | foto: youtube.com

Může to znít jako šílený nápad, postavit proti sobě dva automobily zcela rozdílných koncepcí a let výroby, nicméně zatímco Audi byla konstruována s důrazem na rychlou ale bezpečnou jízdu za všech podmínek, Lada Niva byla zkonstruována k práci v těžkém terénu.

Kromě rozdílných koncepcí je však potřeba vzít v úvahu i rozdílnou váhu, nazuté pneumatiky a v neposlední řadě i výkon. A právě díky kombinaci těchto faktorů dokázala druhá generace silniční Audi S6 starou Nivu poměrně snadno přetlačit.

Souboj Lady Niva se starší Audi S6 má jasného vítěze (1:07) | zdroj: youtube.com

Pod kapotou modelu S6 se totiž ukrývá 4.2 litrový vidlicový osmiválec, který je schopen posílat 340 koní a 420 Nm točivého momentu na všechna čtyři kola. Navíc díky váze lehce přes 1800 kilogramů není úplně snadné s vozem pohnout, pokud to majitel nedovolí.

Na druhé straně tažného lana stále Lada Niva, kterou si však její majitel evidentně upravil. Nevíme, zda nějak výrazně zasahoval do pohonného systému či výkonu motoru, každopádně je však vidět expediční zahrádka, šnorchl a v podbězích budou dozajista pořádné drapáky.

Standardní varianta Nivy však disponuje výkonem okolo 80 koní a její váha se pohybuje okolo 1200 kilogramů. Pravděpodobně tak jen díky kvalitnímu obutí neskončilo celé video už po prvním sešlápnutí plynového pedálu v Audi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy