Nízký most rozpáral náklaďák jako konzervu, vyděšený řidič raději utekl

Řidič náklaďáku podcenil výšku svého vozu | foto: youtube.com

Město Durham, ležící v Severní Karolíně, má jistě mnoho zajímavých pamětihodností, nicméně tou celosvětově nejznámější bude pravděpodobně jeho starý a nezvykle nízký železniční most s označením "11-foot-8", který vcelku pravidelně a nevybíravě likviduje dodávky neznalých či nezkušených řidičů.

Most už se stal osudným tolika řidičům, že na jeho počest vznikly webové stránky "11foot8.com", kde jsou o nehodách vedeny záznamy a kam jsou umisťována videa z kamer, které most sledují. Poslední video, zaznamenávající nehodu s číslem 126, pak bylo natočeno jen pár hodin před oslavami nového roku.

Nízký most doslova otevřel kamion jak konzervu (3:24) | zdroj: youtube.com

Navzdory několika bezpečnostním opatřením, mezi které patří i senzory připojené k semaforům a světelné tabuli, se nehoda odehrála téměř stejně, jako ty předešlé. Ačkoliv na světelné tabuli jasně svítí nápis varující před nadměrnou výškou a na semaforu naskočí červená světla, řidič náklaďáku se ani nepokouší zastavit a nasměruje si to přímo proti mostu.

Následuje náraz, který podobně jako ve více než 120 předešlých případech doslova rozpáře korbu náklaďáku. Řidič musel být z celého incidentu značně rozrušený, neboť jeho reakce byla dost zkratovitá: auto nechal stát kde je, ani nevytáhl klíčky ze zapalování a zmizel.

Místní řidiči už most velice dobře znají. Podívejte se, kolik jich mezi lety 2008 až 2016 připravil o střechu (9:49) | zdroj: youtube.com

Policie dorazila zhruba po 20 minutách, ovšem nalezla už jen opuštěný náklaďák s klíčky v zapalování, který musel policista odvézt pryč, aby uvolnil průjezd pod mostem. Poslední oběť z roku 2017 už je tedy jasná a nyní se jen čeká, kdo bude první obětí roku 2018.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy