Zrádnost černého ledu v praxi? Nekontrolovatelné SUV jen zázrakem do ničeho nenarazilo

Červený Jeep Grand Cherokee dostal nekontrolovatelný smyk na černém ledu | foto: youtube.com

O fenoménu jménem černý led už jsme psali několikrát, ovšem vždy se jednalo pouze o teorii. Díky záznamu z kamery za čelním sklem si však nyní můžeme ukázat, jak snadno se můžete stát jeho obětí. Je jen zázrak, že se v tomto případě nikomu nic nestalo.

Dostat smyk je z pohledu řidiče většinou pěkná smůla, nicméně tento ridič může mluvit spíš o neuvěřitelném štěstí. Během jízda po dálnici totiž ztratil kontrolu nad svým SUV Jeep Cherokee, které se začalo zcela nekontrolovatelně točit napříč jízdním pruhem.

Řidič, z jehož vozu byl záznam pořízen, projížděl po dálnici relativně pomalu a měl k tomu dobrý důvod - už z dálky totiž bylo vidět několik vozidel, která skončila mimo silnici a už u nich asistovala i policie. 

Zrovna když vůz s kamerou projížděl kolem místa nehody, vřítil se před něj červený Jeep, jehož majitel už zřejmě začal ztrácet kontrolu a udělal to nejhorší, co mohl - šlápl na brzdy. To vedlo k naprosté ztrátě kontroly, která vyústila v dvě kompletní otočky, než se Jeep podařilo dostat pod kontrolu.

Zrádnost černého ledu v praxi (0:25) | zdroj: youtube.com

I po srovnání Jeepu do správného směru je však vidět, jak má vůz tendenci jet bokem. Je tak vlastně jen velkým zázrakem, že se během této kritické situace nikomu nic nestalo. Velký podíl na tom přitom mohl mít právě muž ve voze s kamerou, který postupně zpomaloval a neudělal žádný prudký manévr, který by mohl připravit o kontrolu nad vozem i jeho.

Podle popisku na YouTube kanálu ViralHog, kam bylo video začátkem roku nahráno, se jedná o situaci, která nastala v americkém státě Texas už 31.12.2017. V Texasu přitom padají teploty pod nulu jen pár týdnů do roka, což řidiče Jeepu může alespoň částečně omlouvat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy