Mercedes zalil svůj legendární off-road do jantaru, co nám tím chce vzkázat?

Upoutávka na nový Mercedes-Benz třídy G | foto: youtube.com

Automobilka Mercedes-Benz již oficiálně potvrdila, že nová generace legendárních terénních vozů Mercedes-Benz třídy G se představí již 15. ledna tohoto roku. A aby toho nebylo málo, vydala automobilka i zvláštní minutové video, na kterém zalila první generaci do jantaru. Jaký to má smysl? Překvapivě jasný.

Na začátku nového videa se v dálce mihne vůz hranatých tvarů charakteristických právě pro vozy třídy G, nicméně vzhledem k dálce a rozostřenému obrazu je těžké soudit, zda se jedná stále jen o první, nebo již o druhou generaci.

To nás ale nemusí příliš zajímat, neboť hlavním motivem celého klipu je první generace Gčka, která vyjela na silnice již v roce 1979 a odstartovala tak veleúspěšnou ságu terénních automobilů Mercedes-Benz.

První generace pak dlouho procházela různými omlazovacími kůrami a tuningovými úpravami, nicméně pro dnešní dobu už je zkrátka příliš zastaralá. Náhrada se však blíží skutečně rychle a podle prozatím dostupných informací se máme opravdu nač těšit. Nové Gčko bude větší do všech stran a nabídne tak více prostoru pro nohy i ramena v přední i zadní řadě sedadel.

Mercedes-Benz třídy G skončil zalitý v jantaru (0:53) | zdroj: youtube.com

Podle zatím uniklých fotek se zdá, že tvarově se nová generace nebude příliš lišit, nicméně největší změny přijdou v podobě nových motorizací a technologií.  Velkým tahákem by se mohly stát řadové šestiválcové turbomotory nebo nezávislé odpružení.

Ať už však bude vypadat nová generace Gčka jakkoliv a pod kapotou nabídne cokoliv, automobilka nás novým klipem připravuje na to, že Gčko je zkrátka silnější než čas a jeho DNA přežije a bude pokračovat. Skoro jako v tom filmu o Jurském Parku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy