Tenhle červený roadster poletí k rudé planetě. Kdo ho tam chce vystřelit?

Elektromobil Tesla Roadster připravený k naložení do raketoplánu Falcon Heavy | foto: instagram

Elon Musk, ředitel společnosti Tesla i Space X, učinil před měsícem odvážné prohlášení, podle kterého měl být jeho vlastní elektrický Tesla Roadster prvním nákladem během testu těžké rakety Falcon Heavy. Všichni jsme to tehdy brali jako žert, nicméně poslední fotky z nakládání vozu do nákladového prostoru nám úsměv ze rtů smazaly.

Elon Musk je sice jedním z největších vizionářů posledních let, ovšem současně to je člověk, který si z veřejnosti neskutečně rád střílí a občas mu ujede i slib, který zkrátka není schopen dodržet. A právě prohlášení spojené s vystřelením elektromobilu do vesmíru bylo pokládáno pouze za jednu z výše uvedených možností.

Sada fotografií na Instagramu však přináší do celého plánu nové světlo. Na sedmi fotografiích je totiž vidět červený Tesla Roadster první generace na zvláštní platformě, která je určena pro nákladový prostor nové těžké rakety Falcon Heavy. 

Sám Elon Musk pak pod fotografie napsal, že k testování nových raket se obvykle používají těžké bloky vyrobené z betonu či oceli. To je však prý příliš nudný a Musk nemá nudu rád. Proto místo klasického balastu použije svůj vlastně Tesla Roadster, na jehož palubě bude hrát píseň Space Oddity.

Pokud se start i všechno ostatní vydaří podle plánu, pak by se měla Tesla vydat na tisíce let dlouhý výlet na orbitě Marsu. Muska to však příliš trápit nemusí, neboť do pár let bychom se měli dočkat nové generace Roadsteru, který nabídne lepší parametry akcelerace, maximální rychlosti i dojezdu. Excentrický milionář si tak vlastně jen elegantně uklidil v garáži.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy