Policista na kole zastavil Lamborghini s výkonem 600 koní? Tohle se může stát v jediné zemi

Policista na kole si podal řidiče Lamborghini Huracán kvůli jízdě na červenou | foto: youtube.com

Když se řekne policejní honička s Lamborghini, většina z nás si nejspíše představí několikahodinové nahánění zběsilého exotického vozu, který pronásleduje polovina místního policejního sboru včetně helikoptéry. V zemi "vycházejícího slunce" si však se zastavením více než šestsetikoňové bestie poradí i policista na bicyklu s košíkem na řidítkách.

Celá tahle komická situace začala ve chvíli, kdy zřejmě nepozorný řidič oranžového Lamborghini Huracán prosvištěl křižovatkou na červenou, čehož byl svědkem policista vybavený pouze bicyklem. Navzdory jasné výkonové převaze ze strany Lamborghini se však nevzdal a vydal se ho pronásledovat.

Upřímně řečeno netušíme, jak dlouhá honička to byla, nicméně už za chvíli stál policista na kole vedle Lamborghini a ukazoval řidiči, kde má vůz odstavit a počkat. Řidič dbající zákonů tak učinil a po pár metrech vůz skutečně odstavil.

Na dalších záběrech pak můžeme vidět, jak je Japonskou daleko před námi, co se respektu a úcty týče. Už jen to, že se řidič nepokusil ujet je překvapivé, nicméně ještě překvapivější moment nastává, když si policista klekne, aby mohl s řidičem komunikovat z očí do očí. Zkrátka jednoduchý příklad slušnosti a respektu.

Bizarní policejní honička: Policista na kole zastavil řidiče Lamborghini (1:19) | zdroj: youtube.com

Nevíme, jak vysoké pokuty za jízdu na červenou v Japonsku hrozí, nicméně ze záznamu je jasné, že policista cosi vypisuje.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy