Nová Tesla pod stromečkem? Automobilka konečně zahajuje doručování Modelu 3

Tesla Model 3 | foto: Tesla Motors

Zákazníci Tesly, kteří si před mnoha měsíci objednali Teslu Model 3, se mohou těšit na parádní dárek pod stromečkem. Podle posledních zpráv se totiž zdá, že začátkem příštího týdne začne Tesla doručovat objednané elektromobily Model 3, na které zákazníci už pěkně dlouho čekají.

Tesla už samozřejmě pár elektromobilů Model 3 doručila, ovšem vždy pouze svým zaměstnancům. Počátkem příštího týdne by se však mohla dočkat i širší veřejnost, která si před pár týdny v rámci otevření objednávek svou Teslu naspecifikovala podle svých požadavků. Tato dobrá zpráva se objevila na diskuzním fóru Reddit.

Možnost naspecifikovat a objednat si svůj vůz zpřístupnila Tesla širší veřejnosti koncem minulého měsíce s tím, že doručování prvních kusů by mělo začít během následujících čtyř týdnů. Podle toho se tedy zdá, že tenhle termín se Tesla vyjímenčě podaří dodržet.

V současné době Tesla doručila zhruba 712 Modelů 3, což je hluboko pod očekáváními, která měla automobilka během oficiálního představení. Produkce vozu byla pozdržena zhruba o cca 3 měsíce, což Tesla způsobilo rekordní ztráty během třetího čtvrtletí. Její cíl vyrábět 5000 vozidel týdně tak musel být posunut z konce třetího čtvrtletí na konec prvního čtvrtletí následujícího roku.

Stále je však nejisté, zda se v pondělí skutečně dočkáme zpráv o prvních doručených Teslách Model 3. Už kvůli samotné automobilce však doufáme, že se všechny výrobní nástrahy povedlo překonat a Tesla Model 3 bude konečně moci předvést své kvality.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy