Největší showroom BMW? Místo nabízející každé představitelné BMW v Evropě nenajdete

BMW M4 v odstínu Ferrari Red vypadá zatraceně dobře | foto: BMW Abu Dhabi Motors (Facebook)

Možná už jste si někdy dříve všimli, že pokud se na internetu objeví zajímavá či jakkoliv netradiční konfigurace BMW, většinou se nachází v BMW Abu Dhabi Motors. A nelze se ničemu divit, jedná se totiž o oficiálně největší showroom automobilky na světě, kde milovníci bavorských vozů najdou doslova ráj na zemi.

V minulosti jsme se od BMW Abu Dhabi Motors dočkali takových perliček, jako bylo sytě rudé BMW M4 v odstínu Ferrari, "rally" zelené luxusní limuzíny BMW M760Li, prazvláštně žlutého hybridu i8 nebo značně extravagantního bílo-růžového modelu Rolls-Royce Wraith. Každý z těchto modelů však byl vyfocen na jednom místě, takže rozlehlosti celého areálu jsme si nikdy všimnout nemohli.

To se ale změnilo díky slavném YouTuberovi vystupujícímu pod přezdívkou Shmee150, kterého už ale každý správný Petrolhead jistě dobře zná. Podle jeho slov je celý autosalon jedna velká turistická atrakce, kde jsou vystaveny desítky různě modifikovaných BMW. Jednou z nejpůsobivějších částí je pak ale tzv. "BMW Experience theater hall", tedy sál, ve kterém probíhají veškeré významnější akce. Před touto halou také stojí BMW M760Li v modré barvě Long Beach Blue s červeným interiérem, kterým se Tim (Alias Shmee) ve videu sveze jak na místě cestujícího, tak na místě řidiče.

Pokud byste si ale ani z přiložených záběrů nedokázali představit o jak rozlehlý areál se jedná, pak Tim dodává, že si zde můžete k testovací jízdě zařídit jakýkoliv model BMW s jakýmkoliv motorem. Naleznete zde zkrátka každou možnou kombinaci. A kromě toho zde ještě zbylo místo pro vozy Mini a Rolls-Royce. Svůj speciální koutek dostaly i modely BMW M a BMW Motorrad. Jejich sekci dokonce označuje vystavený motor V10 z modelu BMW M5 e60.

Shmee150 na prohlídce největšího showroomu BMW na světě (20:00) | zdroj: youtube.com

Jak si jistě dovedete představit, každý z vystavených vozů je pořádně drahý. Pro méně movitou klientelu má však tento showroom připraveny i desítky ojetých ale pečlivě servisovaných vozů. Součástí celého areálu je totiž i rozsáhlé servisní středisko, kde obslouží cca 200 vozů každý den.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy