Jon Olsson představil svou novou hračku: 800 koňový Mercedes G500 4×4² je absolutní bestie

Jon Olsson si pořídil novou hračku: Mercedes-Benz G500 4x4² | foto: jon-olsson.com

Světoznámý lyžař a milovník aut Jon Olsson se s příchodem zimy rozhodl pro koupi pořádného off-roadu, který ho doveze i za těmi nejzapadlejšími sjezdovkami kdekoliv po světě. A kdyby náhodou nebyl sníh, bude si moci užívat dalších předností tohoto monstra s výkonem přes 800 koní

Není to tak dlouho, co se Jon Olsson pochlubil svým speciálním Rolls-Roycem v maskovací fólii, se speciální střešní zahrádkou, hydraulickou ruční brzdou a výkonem přes 800 koní. Tento vůz však v jeho vlastnictví příliš dlouho nezůstal, neboť před pár měsíci se na Jonově Instagramu objevil příspěvek, kde vůz nabízí na prodej - tedy pouze kupci, který nabídne správnou sumu.

Sice nevíme jak to s Georgem, jak vozu říkal, dopadlo, ovšem dnes se na internetu objevilo video, kde představil svůj nový dopravní prostředek,silně modifikovaný Mercedes G500 4×4², kterému říká Lord Hans. Tohle jméno dostal podle Jonova bratra, který údajně miluje prozkoumávání divočiny.

Vůz začal svůj příběh jako "klasické" G500 4×4², ovšem nyní disponuje výkonem zhruba 597 kW (812 koní), o což se postarala společnost Absolute Motors. Nejedná se o přesný výsledek, neboť vůz ještě nebyl na měření výkonu, nicméně to by se mělo brzy napravit.

Kromě upraveného motoru však tohle Gčko dostalo i upravený podvozek, speciální off-roadové pneumatiky a také zvláštní styl kamufláže na jinak černé karoserii, která je na několika místech obohacena doplňky z karbonu. Kromě toho také vůz dostal masivní přední rám s navijákem, střešní zahrádku se světly, nebo výstražné majáky ukryté v masce.

Nechybí ale ani pořádný karbonový šnorchl na boku, díky čemuž se Gčko může brodit skutečně hlubokými vodami. A pokud byste se ptali, k čemu jsou ta lana táhnoucí se od blatníků k zahrádce, jedná se o jednoduchý způsob, jak zabránit různým větvím, aby vám rozbily čelní sklo.

Jon Olsson a jeho nové G-čko (12:07) | zdroj: youtube.com

Ve srovnání s ostatními auty Jona Olsona je tenhle Mercedes asi nejschopnější, co se zdolávání přírody týče. Předchozí Audi RS6 nebo Lamborghini Huracan byly spíše vozy, které díky motorům V8 a V10 dokázaly uchvátit pořádnou rychlostí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy