Tesla Model S dostala policejní barvy, hlídat bude Lucembursko

Ilustrační foto (Tesla Model S ve službách LAPD) | foto: carscoops.com

Policisté v Lucemburku brzy dostanou dvě velmi netradiční služební vozidla - nové Tesly Model S. Jedná se o součást programu ministerstva pro udržitelný rozvoj, které by rádo brzy nahradilo všechna státem využívaná vozidla se spalovacím motorem za elektromobily. Zprávu přineslo RTL.

Bohužel nevíme pro jakou verzi Modelu S se policisté rozhodli, ovšem v každém případě bude výkon tohoto elektromobilu vysoce převyšovat policejní vozy používané v ostatních státech. Problémem jistě nebude ani dojezd Tesly, vždyť Lucembursko měří pouhých 82 kilometrů na délku a 57 kilometrů na šířku.

Lucembursko tímto krokem následuje Los Angeles, které začalo vyšlapávat cestu policejním elektromobilům již minulý rok. LAPD si pro své hlídky objednala dva vozy Tesla Model S P85D a rovných 100 vozů BMW i3. Ty v rámci testovacího programu využívá i několik oddělení městské i státní policie v ČR.

O nákupu 250 hybridních či alternativně poháněných vozidel uvažuje i britský Scotland Yard. Kromě Tesly však zvažuje i vozy výrobců jako je Renault, Nissan, Ford, Mercedes-Benz nebo Volkswagen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy