Závodit s autem na boku? Žádný problém!

Trippy Tippy Hippy Van | foto: youtube.com

Ne, opravdu se nejedná o aprílový žert. Stejně tak se nemusíte bát, že bychom vám chtěli ukázat záběry z nějaké ošklivé nehody. Tenhle legendární Volkswagen jezdí na boku prostě normálně. Než si ale pustíte video (které musíte vidět, protože je opravdu zábavné) povíme vám, kdo za tím vším vlastně stojí.

Závodní Volkswagen položený na boku vymyslel Mechanik Jeff Bloch, vystupující pod přezdívkou Speedycop. A nebyl to jeho první (a určitě ani poslední) počin. Podobné přestavby provádí již delší dobu, a to s jediným účelem – dobře pobavit ostatní. Přitom ale musíme zmínit Jeffovo životopis, jelikož za těmito vtípky nestojí žádný „blázen“, ale jistě správný chlápek s hodně zajímavou minulostí.

Jeff totiž působil od roku 1996 jako policejní důstojník speciálních týmů SWAT. Díky tomu strávil několik let hlídkováním ve Washingtonu DC a hlídání Bílého domu včetně samotného prezidenta Spojených států. Mimo to působil i jako týmový ostřelovač, takže jak bychom řekli u nás v Čechách, jeho kariéra se napínavými příběhy jenom hemží!

 

O to více je zajímavé, jakým žertovným kouskům se Jeff věnuje nyní. „Závodní“ mikrobus nazvaný „Trippy Tippy Hippy Van“ je namontován na Volkswagenu Rabbit (USA verze VW Golf) z roku 1988, přičemž pohonnou jednotku tvoří legendární motor GTI o objemu 1,8 litru a předpokládaném výkonu (vzhledem ke stáří) 120 koní. Z 0 na 100 km/h zrychlí tento upravený závodní speciál za 8 vteřin a maximální rychlost se snížila na 160 km/h.

Tento závodní stroj už stihli jeho tvůrci i dostatečně otestovat díky místním závodům, během kterých musel Trippy Tippy Hippy Van absolvovat 224 kol, přičemž délka jednoho kola je 2 kilometry. Celkem tedy 448 ostrých kilometrů ujetých bez žádné vážné závady. Jediným problémem byly ostré zatáčky, jelikož je auto na levé straně těžší, než na straně pravé. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy