Jak se učí Jaguar létat? Bez řidiče a v nafukovacím hradu

Takto se Jaguar E-Pace připravoval na svůj rekordní skok | foto: youtube.com

Před necelými čtrnácti dny jsme vás informovali o představení nového kompaktního SUV Jaguar E-Pace, který již během svého představení vytvořil nový rekord ve skoku, během nějž se automobil otočí kolem své osy o 360 °. Nyní však automobilka vydala i video, které zachycuje přípravy na tento skok.

Když během představení nového modelu vytvoříte nový světový rekord ve skoku s otočkou kolem vlastní osy, moc toho o vlastnostech modelu neprozradíte, ovšem vzbudíte velký zájem médií, což se Jaguaru skutečně povedlo.

Aby však skok neskončil jedním velkým fiaskem, bylo potřeba vše pečlivě naplánovat. A díky bohu někoho napadlo natočit i přípravy na tento unikátní skok. Na níže přiloženém videu si tak můžete prohlédnout všechny kroky, od cvičných skoků do nafouklého "polštáře", až po první ostrý skok z rampy a tvrdé přistání na haldě hlíny.

Na videu je také vidět, že první verze automobilu byly vybaveny jakýmsi systémem autonomního řízení, díky kterému byly první skoky prováděny bez přítomnosti řidiče. Poté počítač nahradil řidič a opět se skákalo do nafukovacího polštáře, který však automobil i několikrát protrhl a utrpěl pár šrámů.

Potěšující však je, že jak ve videu zmiňují, i přes poměrně tvrdé rány zůstala struktura vozu neporušená, poškozeny byly pouze jednotlivé díly karoserie, které byly následně vyměněny a v testování se mohlo pokračovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy